Agaç türü bir sling bakıyor.İlerlemeye ve yayılırsa mantar veya küf ama bence değiller ek olarak pipet bence pek uygun değil.
Tek sorunum mikro un kurdu veriyorum yem olarak yada normal un kurdunu ikiye bölerek attığımda oluyor ama yemin geri kalan kurumuş artığını bulamıyorum maalesef seçemiyorum torfun üstünde ney yapmamı tavsiye edersin?İlerlemeye ve yayılırsa mantar veya küf ama bence değiller ek olarak pipet bence pek uygun değil.
Pipet tutunması için güzel değil internetten gördüğümüz şeylerle konuşmayalım.Agaç türü bir sling bakıyor.
Komple yemiş olabilir normal bir şey.Tek sorunum mikro un kurdu veriyorum yem olarak yada normal un kurdunu ikiye bölerek attığımda oluyor ama yemin geri kalan kurumuş artığını bulamıyorum maalesef seçemiyorum torfun üstünde ney yapmamı tavsiye edersin?
Ama şöyle ben normal ağaç dalı ile de baktım Versicolor nem seven canlı nem gördüğü zaman ağaç dalı hemen küf yapıyor maalesef pipet bu yüzden mantıklı bi seçenek.Pipet tutunması için güzel değil internetten gördüğümüz şeylerle konuşmayalım.
Komple yemiş olabilir normal bir şey.
Normalde yem yedikten sonra kısa bi süre içinde ağ örmeye başlardı bu sefer yapmadı normal bir şey mi?Pipet tutunması için güzel değil internetten gördüğümüz şeylerle konuşmayalım.
Komple yemiş olabilir normal bir şey.
Arkadaşın pipeti uygun bulmamasının sebebini, pipet sayısının yetersiz olması ve kullanılan pipetlerin kalitesinden kaynaklandığını söylediği şeklinde anladım.@hahsk İlk öncelikle ben internette gördüğüm her bilgiyi doğru kabul etmiyorum. İşinde ehil ve tecrübeli kişilere danışır, ayrıca bilimsel makaleler ve bakım rehberleri okurum. Ağaç türü slinglerde başlangıç setup'ı olarak pipet ve idrar kabından oluşan bir düzenek hazırlanması, internette rastgele gördüğüm bir bilgi değil; çok sayıda tarantula bakmış kişilerin deneyimlerine ve bakım rehberlerindeki bilgilere dayanıyor. Bahsettiğim pipetli düzenek yalnızca sling evresi içindir. Boyut büyüdüğünde ise ağaç kabuğu kullanılarak çok daha uygun bir setup hazırlanabilir.
Lütfen bir dahaki sefere "internette gördüğünüz şeylerle konuşmayalım" gibi iğneleyici ifadeler kullanmamaya özen gösterelim.
Fotoğrafın kalitesinden tam olarak ne olduğu anlaşılmıyor. Daha net ve kaliteli bir fotoğraf paylaşırsanız, ne olduğu hakkında daha sağlıklı bir fikir yürütebiliriz.Ekli dosyayı görüntüle 84816
Beyaz işaretlediğim yuvarlakların içinde anlam veremediğim küçük kaya gibi şeyler var bunlar nedir mantar oluşumu falan olabilir mi?
hindistan cevizi kokopeat diye aldım farklı bir torf değil sizce nasıl daha mantıklı olur pipet sayısını arttırmak bana şuan daha mantıklı geliyor canlı uzun süredir aynı düzene alışmış durumda birde ağaç dalı kullanmayı denedim kaynar suda 20 dakka bekletip ama yine de küf yaptı şuan için pipet daha uygun geldi birde nemi seven hayvanlar diye duymuştum torfun %70 ini nem yapıyorum zaten havalandırması iyi 3 4 günde bir nem yapıyorum ayrıca sisleme de yapıyorum fakat garip gelen tek şey canlı çoğu zaman pipetlerde değil kabın kapağında dolaşıyor fotoğraftaki o garip parçacıkları torfdan temizleyip attım canlıya belki bi zararı dokunur diye şuan böyle devam ediyorum bi tavsiyeniz var mı?Arkadaşın pipeti uygun bulmamasının sebebini, pipet sayısının yetersiz olması ve kullanılan pipetlerin kalitesinden kaynaklandığını söylediği şeklinde anladım.
Zaten pipet kullanmak zorunda değiliz. Akvaryumculardan uygun ağaç dalları veya kökleri temin edebilirsiniz. İdrar kabı gibi belirli bir malzemeyi kullanma zorunluluğumuz da yok. Canlının boyutuna uygun, dikey kullanım alanı sunan ve genişliği yeterli olan bir kap tercih edebilirsiniz.
Bende de 2 adet L1 ve L2 Versicolor var. Ağaç kökü bulunan uygun bir teraryumda besliyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Fotoğrafın kalitesinden tam olarak ne olduğu anlaşılmıyor. Daha net ve kaliteli bir fotoğraf paylaşırsanız, ne olduğu hakkında daha sağlıklı bir fikir yürütebiliriz.
Ayrıca kullandığınız pipetler de pek uygun görünmüyor. Pipetlerin kalitesini biraz artırıp sayılarını çoğaltmanız faydalı olacaktır. Torfun nemi de biraz fazla gibi duruyor. Nem dengesini uygun seviyeye getirirseniz herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Son olarak, kullandığınız torf standart cocopeat mi, yoksa farklı bir bitki torfu mu?