@hahsk İlk öncelikle ben internette gördüğüm her bilgiyi doğru kabul etmiyorum. İşinde ehil ve tecrübeli kişilere danışır, ayrıca bilimsel makaleler ve bakım rehberleri okurum. Ağaç türü slinglerde başlangıç setup'ı olarak pipet ve idrar kabından oluşan bir düzenek hazırlanması, internette rastgele gördüğüm bir bilgi değil; çok sayıda tarantula bakmış kişilerin deneyimlerine ve bakım rehberlerindeki bilgilere dayanıyor. Bahsettiğim pipetli düzenek yalnızca sling evresi içindir. Boyut büyüdüğünde ise ağaç kabuğu kullanılarak çok daha uygun bir setup hazırlanabilir.
Lütfen bir dahaki sefere "internette gördüğünüz şeylerle konuşmayalım" gibi iğneleyici ifadeler kullanmamaya özen gösterelim.
Arkadaşın pipeti uygun bulmamasının sebebini, pipet sayısının yetersiz olması ve kullanılan pipetlerin kalitesinden kaynaklandığını söylediği şeklinde anladım.
Zaten pipet kullanmak zorunda değiliz. Akvaryumculardan uygun ağaç dalları veya kökleri temin edebilirsiniz. İdrar kabı gibi belirli bir malzemeyi kullanma zorunluluğumuz da yok. Canlının boyutuna uygun, dikey kullanım alanı sunan ve genişliği yeterli olan bir kap tercih edebilirsiniz.
Bende de 2 adet L1 ve L2 Versicolor var. Ağaç kökü bulunan uygun bir teraryumda besliyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 84816
Beyaz işaretlediğim yuvarlakların içinde anlam veremediğim küçük kaya gibi şeyler var bunlar nedir mantar oluşumu falan olabilir mi?
Fotoğrafın kalitesinden tam olarak ne olduğu anlaşılmıyor. Daha net ve kaliteli bir fotoğraf paylaşırsanız, ne olduğu hakkında daha sağlıklı bir fikir yürütebiliriz.
Ayrıca kullandığınız pipetler de pek uygun görünmüyor. Pipetlerin kalitesini biraz artırıp sayılarını çoğaltmanız faydalı olacaktır. Torfun nemi de biraz fazla gibi duruyor. Nem dengesini uygun seviyeye getirirseniz herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Son olarak, kullandığınız torf standart cocopeat mi, yoksa farklı bir bitki torfu mu?