Torf yüzeyindeki parçacıklar

beacer

Larva
Üye
görsel_2026-07-18_210438176.png
Beyaz işaretlediğim yuvarlakların içinde anlam veremediğim küçük kaya gibi şeyler var bunlar nedir mantar oluşumu falan olabilir mi?

Ekli dosyalar

• terrarium.jpeg
    terrarium.jpeg
    27 KB · Görüntüleme: 3

hahsk

Nanitik
Üye
İlerlemeye ve yayılırsa mantar veya küf ama bence değiller ek olarak pipet bence pek uygun değil.

beacer

Larva
Üye
İlerlemeye ve yayılırsa mantar veya küf ama bence değiller ek olarak pipet bence pek uygun değil.
Tek sorunum mikro un kurdu veriyorum yem olarak yada normal un kurdunu ikiye bölerek attığımda oluyor ama yemin geri kalan kurumuş artığını bulamıyorum maalesef seçemiyorum torfun üstünde ney yapmamı tavsiye edersin?

hahsk

Nanitik
Üye
Agaç türü bir sling bakıyor.
Pipet tutunması için güzel değil internetten gördüğümüz şeylerle konuşmayalım.

Tek sorunum mikro un kurdu veriyorum yem olarak yada normal un kurdunu ikiye bölerek attığımda oluyor ama yemin geri kalan kurumuş artığını bulamıyorum maalesef seçemiyorum torfun üstünde ney yapmamı tavsiye edersin?
Komple yemiş olabilir normal bir şey.

beacer

Larva
Üye

Ama şöyle ben normal ağaç dalı ile de baktım Versicolor nem seven canlı nem gördüğü zaman ağaç dalı hemen küf yapıyor maalesef pipet bu yüzden mantıklı bi seçenek.

Normalde yem yedikten sonra kısa bi süre içinde ağ örmeye başlardı bu sefer yapmadı normal bir şey mi?