Merhabalar, birazıcık aradan sonra tekrar buradayız. Bu güncellemede gelişmelerden haberdar olacağız. 12 günlük sürede oldukça fazla gelişme oldu akvaryum odamıza yeni dostlarımız eklendi. Bu güncellemede hepsinden bahsedeceğim.
Fakat olmazsa olmazlarımızdan olan karıncalarımıza biraz bakalım ^^
İlk önce messor kolonimizden bahsedelim Turşu hanımın özel ilgileri sayesinde koloni oldukça gelişti. Şuanda 10'a yakın majör bulunmakta kolonide iştahları muhteşem 4-5 gün önce verdiğimiz mario kurdundan eser yok, pazartesi günü verdiğimiz un kurdu ise toz olmuş bile. Kolonide çok fazla tüp olduğu için koloni biraz dağınık en kısa sürede onları minimuma indireceğim. Şuanda koloni kendilerine bir yumurta odası yapmış durumdalar kraliçe odası farklı yumurta odaları farklı bir yerde bu kadar az yumurta ile bunu yapmaları şaşırtıcı geldi.
Koloni az olarak gözükebilir fakat dağınık halde özellikle çoğaltıcı burada gördüğünüzden çok daha fazla işçi mevcut. Yumurtaların bir çoğu inanılmaz büyük seviyelerde en az 4-5 adet daha majör olduğunu düşünüyoruz.
Fotoğraflarda bir türlü gözükmeyen çekemediğim
Fugax kraliçemiz ise en son yaptığımız güncellemeden bu yana baya bi işçisi çıktı benim belkide en sevdiğim türlerden birisidir
Fugax çok küçük olmaları ve denk geldiğim bütün kraliçelerin inanılmaz bir yumurta yapma isteği mevcut. Bu iki adet fugaxımızda bu yolda istikrarlı bir şekilde ilerliyor.
Dediğim gibi fotoğraflarını eklemeyeceğim çünkü hiçbir şey belli olmuyor maalesef...
Şimdi gelelim akvaryum odamıza...
Şuanda 5 akvaryumumuzda damızlık çiftlerimiz mevcut sıralama şeklinde değil de tek tek bahsederek gitmek istiyorum.
Bu akvaryum odası şuanda küçük dostlarımızı ağırlıyorlar. Kendileri oldukça heyecanlılar çünkü bilmedikleri bilmedikleri bir deniz...D
Lepistes her zaman ülkemizde ve hatta dünya genelinde bence oldukça sevilen bir tür bir sürü farklı renkteki yapıları hareketleri canlılıkları ve özellikle küçücük vücutlarına sığdırdıkları muhteşem renkler...
Şuanda söylediğim gibi 5 adet çiftimiz mevcut. Bu çiftlerimizden sadece 1 adet çiftimiz Trio(1erkek-2dişi) şeklinde. Günlüğün devamında besleme durumlarını ve canlı yemleri belirteceğim şimdilik sizleri canlılarımızla bırakıyorum.
(Bu satırdan sonra yazı fontunu biraz büyüteceğim biraz daha renkli bir görünüm olması için deneme yapacağım)
İlk türümüz olan Super Dumbo Red Tail trio çiftimiz;
Kendileri oldukça sevimli büyük kulak(tabi ki kulak değil Turşu ilk başta kendi kulakları gibi başkalarının da kulaklarının büyük olduğunu düşünüp sevinmişti) canlılar küçücük olup bu kadar tatlı bir şey görmemiştim yeni tanıştığım bir cins 1 erkek 2 dişi şeklindeler böyle seçmemdeki en büyük sebep tek erkeğin tek dişiyi sürekli rahatsız edip yormasını önlemekti ve başarılı olduğunu düşünüyorum küçük dostumuz ikisini de aynı anda rahatsız edemiyor. Odamızdaki en hareketli ve iştahlı balıklarımız bunlar(birde Turşu'yu düşünün), şimdi diğer cinsimize bakalım onlarda en az bunlar kadar güzeller...
İkinci türümüz Full Red Albino;
Fotoğraflamada hanımefendiyi çekemedim fakat bu akvaryumun assolisti bence erkeğimiz inanılmaz güzel bir renkte salınarak yüzüyor. Bu çiftimiz biraz erkenci muhtemelen dişimiz hamile(Turşu'nun ne kadar sevindiğini anlatamam fakat bu sevinci yeni yavrulardan kaynaklımı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum...) yeni hamile olduğunu düşünüyoruz tahminen 2-3 haftası daha mevcut ilk yavrularımız için. İzlemeyi en sevdiğim türümüz bu çocuklar yavruları için şimdiden çok heyecanlıyım.
Diğer türümüz Fil Kulak;
Evet Turşunun heyecanlandığı diğer türümüz ona tam 5 kez onların kulak olmadığını aynı kendi patileri gibi bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım fakat maalesef...
Renkleri maviliği desenleri çok sevdiğim bir tür gerçekten izlemesi yemlemesi hepsi çok güzel...
Hb Blue Ribbon çiftimiz;
Maalesef bu türümüzü fotoğraflayamadım fakat internette bulduğum fotoğrafı ekleyeceğim... Uzanan tülleri zarifliği muhteşem bir tür izlemesi konusunda aynı şeyi söyleyemeceğim fakat gerçekten bunlarda oldukça güzeller...
Bu türümüze ayrı bir başlık açmayacağım normal bir şekilde bahsedip geçeceğim maalesef bu çiftimizin erkeği öldü şuana kadar hiçbir ölüm olmamasına rağmen bu erkeğimiz maalesef yaşayamadı...
Fakat bu tür ve diğer türler için yeni güncellemeler gelecek cuma yada cumartesi eklenmiş olur. Tek başına kalmış olan dişimizi buraya bırakıyorum oldukça güzel ve zarif bir hanımefendi... Kendileri Red Tuxede Koi namı değer soğukta çok kalmış üşüyüp burnu kızarmış Kırmızı Burun.
Şimdi gelelim yemleme kısmına bütün markaları ve kullandığım ölçekleri söyleyeceğim;
Tropical Red Mico Colour Sticks XXS ; Adından anlaşılabileceği gibi kırmızı balıklarımızda kullanıyoruz tabi ki bu demek değildirki illa kırmızılara kullanacağız hayır protein açısından oldukça yüksek olduğu için kullanıyorum. Sticks ve kurtçuk şeklinde fakat her nekadar xxs büyüklüğünde olsada ben ekstra ellede ufalıyorum. Ham protein: %44,8 oranında.
Tropical Supervit Basic Pul Yem; Genel olarak öğünlerini kaplayan bir yem sürekli verebileceğimiz bir yem. Damızlık balıklarımın devamlılığında sürekli kullanacağım bir türden. Flakes şeklinde olsada ben elle ekstra ufalıyorum.
Tropical D-Allio Plus Sarımsaklı Tablet Yem; İç parazit hastalık sindirim rahatsızlıkları hastalıklar gibi küçük yavrularımızı etkileyen sorunlarla baş etmek için kullanıyoruz. Haftada birden fazla kullanmıyoruz.
Tropical Super Spirulina Forte Pul; Bu yemi ağılıklı olarak mavi beyaz renkteki balıklar için kullanıyorum içinde %36 oranında Spirulina bulunmakta hem sindirim açısından hemde iştah açısından oldukça güzel bir yem.
Tropical Nanovit Granulat; Sürekli kullanmıyorum balıkları birazdaha rahatlatmak için kullanıyorum sindirim kolaylığı ve içeriğindeki kabukçul protein için ağır ve batan bir yem çok fazla kullanmamaya çalışıyorum fakat en güzel yanlarından biris akvaryumu kirletmeyen bir yem.
Şimdi gelelim canlı yemlerimize Damızlıklarda en önemli husus protein ve camlı yem ile öğünleri çeşitlendirmek. Canlı yem proteini hem damızlıkların yavruları için olmazsa olmaz maalesef sağlıklı bir balık için şart maalesef.
Su piresi için kendim kurduğum bir düzenekten bahsedeceğim aman amanlık bir durum yok önceden kullanılan su piresi kovasında üretimi yapıyorum çünkü kabın altı ve çevresi kurumuş alglerle çevriliydi ve buda su pirelerimiz için olmazsa olmazımız.
Alg bölgesinde görebilirsiniz bir çok ufaklı büyüklü su pireleri toplanmış ve beslenmekte kendileri izlemesi oldukça güzel şuanda satın aldığım yerden almış olduğum bir yem ile besleme yapıyorum fakat ileride kendi yeşil suyumu üretmeyi düşünüyorum.
Haftada iki kez azar azar yiyebilecekleri kadar veriyorum avlamalarını izlemek oldukça eğlenceli.
Evet bugünkü güncellememiz biraz uzun oldu fakat böyle olmasını seviyorum.
İleriki güncellemelerde görüşmek üzere.
Fikirleriniz ve görüşleriniz benim ve özellikle Turşu için oldukça önemli
-Genç Bir Biyoloğun Odası-