Takipteyim. 👍
Yaşım 21, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Myrmicalar benide gerçekten meraklandırıyorlar şuanda 2. gündeler dün ilk geldiklerinde 1 adet ikiye bölünmüş un kurdu verdim yemişler ve çöplerini çıkartmışlar, bol bol şekerli su içtiler hem de bol bol şuanda tamamen durağan durumdalar açıkçası daha önce bu türü beslemediğim için biraz stres yaptım bu kadar durgunluk garip geldi gözüme ama bu sabah test için ikinci un kurdunu koyduğumda(henüz yemediler) hareketlendiler ve test tüpün içinden çıktılar muhtemelen karanlıkta kalmayı tercih ediyorlar herhangi bir ölüm görmedim. koloninin hızlı bir şekilde gelişeceğini düşünüyorum ve kış uykusuna yatırsammı yatırmasammı diyede düşünüyorum.Yaş kaç bilmiyorum ama böyle şeyler görmek gerçekten beni mutlu ediyor . Mymrica ile ilgili gelişmeleri takip ediyorum
Bi arkadaşım besliyordu gayet agresif bir cins ac bırakmasan iyi olurYaşım 21, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Myrmicalar benide gerçekten meraklandırıyorlar şuanda 2. gündeler dün ilk geldiklerinde 1 adet ikiye bölünmüş un kurdu verdim yemişler ve çöplerini çıkartmışlar, bol bol şekerli su içtiler hem de bol bol şuanda tamamen durağan durumdalar açıkçası daha önce bu türü beslemediğim için biraz stres yaptım bu kadar durgunluk garip geldi gözüme ama bu sabah test için ikinci un kurdunu koyduğumda(henüz yemediler) hareketlendiler ve test tüpün içinden çıktılar muhtemelen karanlıkta kalmayı tercih ediyorlar herhangi bir ölüm görmedim. koloninin hızlı bir şekilde gelişeceğini düşünüyorum ve kış uykusuna yatırsammı yatırmasammı diyede düşünüyorum.
besleme düzeni nasıl olmalı biliyorsanız banada bilgi verirseniz çok sevinirim ayrıca ne türler ile beslediğini bu bilgiler işime baya yardımcı olurBi arkadaşım besliyordu gayet agresif bir cins ac bırakmasan iyi olur
Kaç işçili bilmiyorum ama genel olarak havalar soğumaya başladı haftada 1 yapsan yeterbesleme düzeni nasıl olmalı biliyorsanız banada bilgi verirseniz çok sevinirim ayrıca ne türler ile beslediğini bu bilgiler işime baya yardımcı olur
muğlada yaşıyorum ve açıkçası sürekli sıcak tutmayı planlıyorum kolonmiyiKaç işçili bilmiyorum ama genel olarak havalar soğumaya başladı haftada 1 yapsan yeter
Solenopsislere multi yapmamanızı tavsiye ediyorum.Karınca kolonisi güncellemesi;
Formica Rufibarbis 20+ işçili
Camponotus Baldaccii 7+ işçili
Solenopsis Fugax 2 Queen - yumurta yok
Solenopsis Fugax Tek Queen - yumurta yok
Tetramorium 2 Queen - yumurta yok
Elimdeki türleri yavaş yavaş arttırmaya çalışıyorum.
Aklımdaki projeleri ve birazda ek gelir elde edebilmek amacıyla ve yaşadığım bazı sorunlardan dolayı artık kendi hobi ürünlerimi üretmeye karar verdim gerek gelen ve ya piyasadaki ürünlerin kalitesizliği ve tek tip olması her koloni için aynı tür birbirinin kopyası olan formikaryumları kullanmak istemeyenler yada belli bir zaman sonra koloni büyüdüğünde illa yeni bir formikaryum almak zorunda kalmak gibi sorunlara çözüm bulmak için kendimce bu işe girişme kararı aldım ülkemizde bu hobi yavaş yavaş büyüyor daha özenli ve tekelliğin verdiği özgüven yerine daha çok kullanıcı dostu olmayı planlıyorum detaylı buradan paylaşayacağımdan eminim ^^
Rufibarbis ve Baldaccii kolonileri için 5x5x5 bir outworld kullanıyorum.
sebinini öğrenebilirmiyim acaba ?Solenopsislere multi yapmamanızı tavsiye ediyorum.
Başarı oranı düşük solenopsis fugaxların ve çoğunlukla kraliçeler arasında sorun çıkıyor.sebinini öğrenebilirmiyim acaba ?
şuanda elimde fazladan test tüpü olmaması üzücü ayırırdım ama biraz deneysel olacak artıkBaşarı oranı düşük solenopsis fugaxların ve çoğunlukla kraliçeler arasında sorun çıkıyor.
Ayrıca çok hızlı geliştikleri için multiye gerek yok.
Camponotus baldacci çok güzel bir tür inşallah yüksek işçi sayısını görürsün
umarım yumurtaları kargoda zarar görmüş umarım tkerardan yumurtlarlarCamponotus baldacci çok güzel bir tür inşallah yüksek işçi sayısını görürsün