Genç bir biyoloğun odası

Caisssa

Pupa
Üye
Merhabalar, bu güncelleme biraz Tuşu hanımın isteği üzerine yazılıyor güncellemede daha önce bahsettiğim artemia ve su pireleri gibi canlıların mikroskobik görüntülerini ekleyeceğimi söylemiştim. Turşu hanım sanki ilk defa biz keşfetmişcesine(mikro ayarda görüntüyü bulduğunda sevincini görmeniz gerekirdi) inanılmaz bir heyecan ile bu fotoğrafları paylaşmamız gerektiğini düşündü. Sanırım Turşu hanım her ne kadar bana söylemesede Tubitağa başvurup yeni bir tür keşfi projesi yazıyor(ilk kez mikroskopta canlı görme sendromu) nasıl vazgeçirebileceğimi bilmiyorum, bu ufaklıkların sadece bizde olmadığını birisinin ona söylemesi gerek…(kesinlikle okumayı bilmiyor)

İlk fotoğrafımız çıkmış artemia kabuğu ve çıkmamış artemia kabukları;
d5639ad8-fa0f-4c81-a141-fea0f006cba2.jpeg

Gerçekten sevimli duruyorlar ilk başta Turşu baktığında lamın üzerinde duran kiri yumurta sanmıştı yarım saat boyunca ağlamasını durdurmaya çalıştık…

İkinci fotoğraftamız çıkmış bir artemia;
6f528e41-6a2c-47d1-bc54-3d1d30803ae0.jpeg

Bu görüntüyü gördüğünde Turşu’nun heyecanını düşünmenizi istiyorum. Bu tatlı şeyin nasıl olurda balıklarımıza verdiğimizi her gün düşünüyorum.

Diğer fotoğrafımız ise su pireleri;

fdd6d568-a0c9-445e-8b36-0b0dfed158d7.jpeg

Evet kendisi tombiş bir şeye benziyor Turşu hala daha bir avuç yesem acaba nasıl olur diye düşünüyor bir türlü anlatamıyoruz kafasındaki tek şey bir şeyleri yemek… Akvaryum odasına sokmuyoruz kesinlikle en son girdiğinde gözündeki açlık parlayışını görmeliydiniz.
Su pireleri izlemeside çok zevkli sürekli olarak kendi etraflarında takla atarak yüzüyorlar ve yüzüşleri çok sevimli.

Fikirleriniz ve görüşleriniz benim ve özellikle Turşu için oldukça önemli :)

-Genç Bir Biyoloğun Odası-

Caisssa

Pupa
Üye
Merhabalar, bu güncellemede size yeni kahramanlarımızdan bahsedeceğim artık onlar bizim akvaryum odamızın baş korumaları artık bütün denetim onlardan soruluyor. Laboratuvarlarımızda bulunan genelde derslerde deney amaçlı kullanılan japon balıklarımız artık bizimle birlikte kendileriyle bir röportaj yapabilme şansım oldu kendileri ile konuşmak neredeyse imkansızdır çok meşguller sürekli olarak deney derslerinden girip çıkıyorlar kendileri 12 kişilik deney grubundan başarı ile çıkabilen en güçlü iki üyemiz.(bu süreçte hiçbir canlıya zarar gelmemiştir) Kendilerinin söylediklerine göre buralara gelebilmek için kendilerini geliştirebilmek için diğer üyeleri eleyebilmek için aç olmasalar bile patlayana kadar sürekli olarak yemlenmişler. Bu gerçekten inanılmaz bir olay doyduğunu bildiğin halde yemek yemek inanılmaz bir zorluk gerçekten ağzımız açık bir şekilde dinledik. Kendilerine bu başarılarından dolayı bir isim vermek istedik fakat uzun uğraşlar sonucunda sadece numaları ile seslenmemizi istediler ve bizde açıkçası onları kırmak istemedik(kesinlikle korktuğumuz için değil) ve onlara kendi isimleri olan No.11 ve No.3 isimleriyle hitap etmeye başlayadık. Burada anlatamadığımız inanılmaz korkutucu hikayeler anlattılar fakat psikolojik sağlığınız için maalesef anlatamıyoruz. Kendilerinin ne zamandır burada olduğunu sorduğumuzda No.3 gözleri puslu bir şekilde kendisinin artık saymayı bıraktığını fakat 2. seneye yakın burada olduğunu öğrendik No.11 ise sadece 6 aydır burada olmasına rağmen göz yaşlarına hakim olamadı...

Kendilerini fotoğraflamaya çalıştık ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıkları için gerildiler fakat bu süreci bir likte atlattıkları için kendilerini birlikte fotoğralayabildik.

WhatsApp Image 2024-12-23 at 00.08.24.jpegWhatsApp Image 2024-12-23 at 00.08.23 (1).jpegWhatsApp Image 2024-12-23 at 00.08.23.jpeg

Fotoğraflarda görülen Beyaz zariflik harikası olan kahramanımız No.3 Kırmızı desenleri olan ise No.11.

Kendilerinin bizim için ne kadar önemli olduğunu ve bizim için çok değerli araştırmalara imza attıklarını belirtmek isterim. Derslerde görülen çok önemli olan bir konumuzun gönüllü yardımcıları.

Fikirleriniz ve görüşleriniz benim ve özellikle Turşu için oldukça önemli :)

-Genç Bir Biyoloğun Odası-