Güncelleme 08/05/2023:
Akvaryum
Şimdilik aramız iyi, her zamanki gibi aklımda planlar var ama kim uğraşacak modundayım. Yosunları 2 ayda bir kazıyorum, onun haricinde haftalık %30 su değişimine devam. İçimden bir ses balıkları karantina akvaryumuna al, dekoru baştan yap diyor. Filtreyi de bir ara temizlemek lazım. Balıklarda baya büyüdü.
İlk geldikleri halleri. Bir tane sürü de dışlanan var, onun dışında hepsi en az 2cm büyüdü.
Tiaratumlar
Tiaratumlar benim adamlarım. Handling yapması çok keyifli, yaprak yemelerini izlemek ayrı keyifli. Masrafları da yok. Herkese tavsiye ederim. He bu arada dişi olan l5 oldu, kabuğunu da yedi.
İsopodlar
Dairy cow olanlara büyük kap aldım, orange olanları da küçüğe yerleştirdim. Güzel doğal bir ortam oldu. Sanırım daha çok tiaratumların kurumuş gül yapraklarını seviyorlar. Hemen bitiyor. Onun dışında arada sırada balık yemi ve polen veriyorum. İkisinin kaplarında da don fotoğraftaki türden gelmiş, cüce isopod mu ne deniyormuş. Doğadan alınan malzemelerden geliyormuş, aslında o kadar kaynatmıştım da her şeyi. Neyse ki zararsızlar.