Doğadan canlı almayın. Bence aldığınız canlıyı doğaya geri bırakın. Eğer mantis beslemek istiyorsanız satan birisini bulmanızı tavsiye ederim.Bugün dışarıda peygamberdevesi buldum. Boyu serçe parmağım kadar. Nasıl bakarım, neler lazım ve ne kadar büyür? Birkaç ay veya hafta bakmayı, sonra da salmayı düşünüyorum.
Hocam ben bunu çok mantıklı bulmuyorum, mesela mantis alınabilecek birini bulsa bile bulduğu kişide doğada bulmuş olmuyor mu mantisi, karınca, sürüngen, örümcek vb. hayvanların çoğu doğadan gelmiyor mu zaten elimize? Doğadan alınan canlılar uyum sorunu yaşayabilir ama bakabileceğinizi düşünüyorsanız bırakmak mantıksız benceDoğadan canlı almayın. Bence aldığınız canlıyı doğaya geri bırakın. Eğer mantis beslemek istiyorsanız satan birisini bulmanızı tavsiye ederim.
Doğadan canlı almaya çoğu konu da karşıyız hatta bu konuda da size katılıyorum doğadan mantis almaya çok gerek görmüyorum fakat satın alıcağı kişi sizce o mantisleri kaç nesil öncesinde doğadan yakalıyor bir mi, iki mi yoksa doğrudan WC bir canlıyı mı satıyor? Satın alma konusunda katılmıyorum.Doğadan canlı almayın. Bence aldığınız canlıyı doğaya geri bırakın. Eğer mantis beslemek istiyorsanız satan birisini bulmanızı tavsiye ederim.
Tarantula demiyorum dikkat ederseniz. Peki sizce üretilip satılan mantisler kaç nesildir teraryumda besleniyor?Satan kişiler genel olarak kendi üretiyor. Siz satılan tarantulaların doğadan toplandığını mı düşünüyorsunuz?
İyide bu düşünce ile ilerlersek bir yere varamayızki. Ayrıca mantis gibi bir canlı için 3 4 nesil olsa bile yeterli olur.Tarantula demiyorum dikkat ederseniz. Peki sizce üretilip satılan mantisler kaç nesildir teraryumda besleniyor?
Merhabalar zaten az bakıp salıcam beslemesini vb karşılayıp.Doğadan canlı almayın. Bence aldığınız canlıyı doğaya geri bırakın. Eğer mantis beslemek istiyorsanız satan birisini bulmanızı tavsiye ederim.