Karadeniz sahil bölgelerinde de kraliçe bulan var mı?

matrax_5206

Yumurta
Üye
Hafta sonu yağmurluydu, hafta içi ise güneşli ve güzel başladı. İş çıkışı akşam yol üzerinde kaldırım, park ve toprak oranlı yollarda kraliçe arayışım oldu; fakat işçilere bile rastlamadım. Karadeniz Bölgesi için erken mi diye düşünüyorum. Aslında tam uçuş vakti ama hiç denk gelmedim. Sizce normal mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Orınç

Pupa
Üye
Ben bugün Kastamonu iç kesiminde Messora denk geldim hocam, Messor dışı denk gelmedim.

matrax_5206

Yumurta
Üye
Ben bugün kastamonu iç kesiminde messora denk geldim hocam messor dışı denk gelmedim.
Messor türünü özellikle arıyorum ama tuhaf olan, hiç başka tür yoktu. Sadece bir parkta bir yuva ve işçiler vardı. Normalde kaldırım taşlarının olduğu her yer karıncayla dolu olurdu.

matrax_5206

Yumurta
Üye
Bu hafta sonu iki gün boyunca parklar, kaldırımlar, ormanlar ve hatta büyük bir mezarlıkta araştırma yaptım; ancak hiçbir uçuşa ve kraliçeye rastlamadım.Sadece resimdeki gibi bir kaç koloni gözlemledim.

Ekli dosyalar

• IMG_20260425_164139.jpg
    IMG_20260425_164139.jpg
    183 KB · Görüntüleme: 41

Dkdklse

Pupa
Üye
“Hafta sonu yağmurluydu, hafta içi ise güneşli ve güzel başladı. İş çıkışı akşam yol üzerinde kaldırım, park ve toprak oranlı yollarda kraliçe arayışım oldu; fakat işçilere bile rastlamadım. Karadeniz Bölgesi için erken mi diye düşünüyorum. Aslında tam uçuş vakti, ama hiç denk gelmedim.Sizce normal mi ?”
Hayır maalesef insanların ilk işçileri çıktı ben daha karıncaya bile rastlamadım. Ama bu hafta havalar ısınıyor artık buluruz umarım.

matrax_5206

Yumurta
Üye
Hayır maalesef insanların ilk işçileri çıktı ben daha karıncaya bile rastlamadım. Ama bu hafta havalar ısınıyor artık buluruz umarım.
Konuyu açalı 15 günden fazla oldu.Havalar da bazı günler çok güzel geçiyor, ben de her fırsatta farklı bölgelerde arayış yaptım ama yine de hiç bulamadım.

matrax_5206

Yumurta
Üye
Konuyu açtığımdan bugüne kadar geçen yaklaşık bir buçuk ay içerisinde hiçbir kraliçe karıncaya ve uçuşa rastlamadım. Bir kaç defa gece de baktim. Ya benim şansım yok yada Karadeniz de uçuş yok.

sedatettin

Nanitik
Üye
Yağmurlu günlerden sonra akşam üstü yürüyüş yollarında arayabilirsiniz, bazen dal, taş vs. gibi şeylerin altında da oluyorlar oralara da bakabilirsiniz

YasinK32

Yumurta
Üye
Ben Mart ayının sonunda aramaya başladım. 2 güne bir çıkıp evimin yakınındaki parka ve kaldırımlarda arıyordum ancak bulamadım. Daha sonra Nisan 15 tarihinde arkadaşlarımla okulumun yakınındaki bir parkta oturduğumuz esnada arkadaşım bana bi karınca gösterdi ve bu kraliçe mi diye sordu ve gerçektende o bir Messor kraliçesi idi. Böylelikle ilk tüpümü hazırlamış ve kraliçeme bakmaya başlamış oldum. Yani demek istediğim ne kadar ararsanda, nerede bulabileceğini araştırsanda tamamen şans gibi birşey.