Karadeniz sahil bölgelerinde de kraliçe bulan var mı?

matrax_5206

Yumurta
Üye
“Hafta sonu yağmurluydu, hafta içi ise güneşli ve güzel başladı. İş çıkışı akşam yol üzerinde kaldırım, park ve toprak oranlı yollarda kraliçe arayışım oldu; fakat işçilere bile rastlamadım. Karadeniz Bölgesi için erken mi diye düşünüyorum. Aslında tam uçuş vakti, ama hiç denk gelmedim.Sizce normal mi ?”

Orınç

Larva
Üye
Ben bugün kastamonu iç kesiminde messora denk geldim hocam messor dışı denk gelmedim.

matrax_5206

Yumurta
Üye
Ben bugün kastamonu iç kesiminde messora denk geldim hocam messor dışı denk gelmedim.
“Messor türünü özellikle arıyorum ama tuhaf olan, hiç başka tür yoktu. Sadece bir parkta bir yuva ve işçiler vardı. Normalde kaldırım taşlarının olduğu her yer karıncayla dolu olurdu.”

matrax_5206

Yumurta
Üye
Bu hafta sonu iki gün boyunca parklar, kaldırımlar, ormanlar ve hatta büyük bir mezarlıkta araştırma yaptım; ancak hiçbir uçuşa ve kraliçeye rastlamadım.Sadece resimdeki gibi bir kaç koloni gözlemledim.

Ekli dosyalar

• IMG_20260425_164139.jpg
    IMG_20260425_164139.jpg
    183 KB · Görüntüleme: 12

Dkdklse

Larva
Üye
“Hafta sonu yağmurluydu, hafta içi ise güneşli ve güzel başladı. İş çıkışı akşam yol üzerinde kaldırım, park ve toprak oranlı yollarda kraliçe arayışım oldu; fakat işçilere bile rastlamadım. Karadeniz Bölgesi için erken mi diye düşünüyorum. Aslında tam uçuş vakti, ama hiç denk gelmedim.Sizce normal mi ?”
Hayır maalesef insanların ilk işçileri çıktı ben daha karıncaya bile rastlamadım. Ama bu hafta havalar ısınıyor artık buluruz umarım.