Güncelleme 01/10/2022:
Salyangoz Gary
Çoook uzun zaman oldu çok. 15 gün olmuş, en son kabuk boyu 7 imiş. Şu an tahminimce 8 olmuştur. Bide ilk halini göstereyim.
Tam olarak ilk fotoğrafını hatırlamıyorum ama sanırım buydu. Tarih: 17/06/2022.
Kraliçe Plankton ve Akana
Akana'nın kolonisi 60 işçiyi buldu. Fotoğrafı çekerken biraz stres oldular o yüzden 20 civarı işçi de tüp dışına çıktı. Ağızlarda da yumurtalar var, çok komik. 5'li çoğaltıcı kullanmak iki kolonide de hataydı. plankton koloniyi oraya taşımıştı, Akana da çöp olarak kullanmaya başladı. Galiba bunu da iptal edeceğim.
Planton'da da durumlar artık iyiye doğru gidiyor. En son 4 işçi kalmıştı ve ölümler durmuştu. Dün 1 işçi daha pupadan çıktı. Şu an 5 işçi.
Gelelim asıl konuya. Normalde kolonileri büyütüp Tuğkan Abinin yarım kalan messor projesini yapmayı planlıyordum ama vazgeçtim. Şu anki düşüncem daha çok tecrübe kazanmak. Bu süreçte de karıncalara alternatif besin neler verilebilir, ne severler öğrenmek istiyorum. Bunu da 1 beslemede canlı yem bir beslemede alternatif yapmayı düşünüyorum. Belki bazen yanlış besinler vereceğim ama benim kolonimin zararına olan bir şey başka koloninin yararına olabilir. Ayrıca verdiğim besinleri ve tecrübelerimi paylaştığım bir konu açmayı düşünüyorum, sizinde verdiğiniz değişik besinler varsa tecrübelerinizi yazmak isterseniz konuyu açınca günlükte de paylaşırım. Her neyse, ilk besin olarak tavuklu kedi maması denedim. 3 gün outworldte durdu, 3. gün aldım. Sağdaki messorların, soldaki camponotusların. Görüldüğü gibi messorların dev majorları olduğundan içinden geçmişler, tabi nüfusunda etkisi vardır ve devamlı 2-3 işçi mamanın üstündeydi. Camponotuslarında devamlı abdomenleri şişkindi fakat canlı yem yediklerindeki kadar değil. Ölüm vs. ya da halsizlik gözlemlemedim. Rahatlıkla messorlara arada verilebileceğini düşünüyorum.