Selam arkadaslar,
ben Almanyadan Burak yaklasik 16-17 senedir Karinca besliyorum, simdiye kadar cok sayida Karinca türlerine baktim. Maksadim burda zaman buldukca deneyimlerim ve tecrübelerim ile sizlere yardimci olmak, ve elimde olan Kolonileri paylasmak. Malesef 3 sene önce saglik sebeplerinden dolayi bazi cok sevdigim Kolonilerimi vermek zorunda kaldim o yüzden suan sadece 3-4 büyük Koloniye sahibim. Ilk Koloni tanitimi ile baslayalim, suan en büyük Kolonim Camponotus Nicobarensis, bu tür bakimi gayet basit fazla nazli olmayan bir tür. Kraliceyi bundan yaklasik 4.5 sene önce iscisiz bir sekilde almistim ve suan tahminen 10-15k isciye sahip.
Ekli dosyayı görüntüle 423
Burda 3 Outworldümüz görünüyor, ortadaki ve soldaki Outworld de cok sayida isci mevcut. Ortada toprak altina yuva yaptilar ve sol Tarafta odunlarin arasinda yasiyorlar.
Ekli dosyayı görüntüle 424
4. Outworldumüz bir Hybrid-Outworld arka yüzünde tika basa dolu olan bir yuvamiz daha var. Bu arada bu kirli görüntü icin özür dilerim, bu alani temizleyeli 2 gün olmadi
ama bu büyüklükte bir Koloninin temizligi gercekten kolay olmuyor
Ekli dosyayı görüntüle 427
Ekli dosyayı görüntüle 425
Kiyma ile beslenen karincalarimiz
Ekli dosyayı görüntüle 426
buda kendi tasarladigim ve 3d bastigim bir basic formicarium, bu büyüklükte bir Koloni nem oranini kendileri ayarliyor görünen islaklik ve su damlalari o yüzden ne yaptiysam düzeltemedim bu durumu. Evet hos görünmüyor ama bütün yumurtalari bu alanda muhtemelen Kralice de orda yasiyordur hanimefendiyi yaklasik bi 2 senedir görmüyorum
Arkadaslar son olarak bazi terimleri yanlis kullaniyor olabilirim daha cok Ingilizce ve Almanca kaynaklar ile calistigim icin terimler bazen karisiyor
ve yazim hatalarimi vs lütfen maruz görün
herkese hayirli forumlar