Cok tsk ederimMaşallah koloni oldukça güzel görünüyor. Başarılarınızın ve koloninizin devamını dilerim. Keyifli hobiler.
25-30 un kurdu nedir be üstad ya, vergi veriyorlar mı bari 🤣 maşallah.Evet arkadaslaruzun ugraslar sonucu yumurta ve larvalari ana yuvaya tasidilar😂 ama yinede fazla isci yok yuvada.Ekli dosyayı görüntüle 4796
2 gündür koloniyi boostluyorum, günlük asagi yukari 25-30 un kurdunu ve 60ml sekerli suyu götürüyorlar🤣 tahminen 3 haftaya yuva dolar tasar
Hepsini vergiye bagladim bukadar bakim vergisiz olmuyor🤣🤣25-30 un kurdu nedir be üstad ya, vergi veriyorlar mı bari 🤣 maşallah.
Ahahahahaha, cansınız. 😄🤣🤣Hepsini vergiye bagladim bukadar bakim vergisiz olmuyor🤣🤣
1000 yumurta nedir, muazzam bir koloni abi. Kaç kraliçesi var acaba, kanatlılar görüyorum fotoğraflardaEvet arkadaslar son 2-3 günlük boost ise yaramis olacak ki her yer yumurta dolu🤣 Ekli dosyayı görüntüle 5101
Ekli dosyayı görüntüle 5102
Tahminen toplamda 1000‘e yakin yeni yumurta vardir, bakalim önümüzdeki haftalarda neler olacak😅
Tsk ederim😊 koloni Monogyn bir tür oldugu icin tek kralicesi var ucus yapamayan prensesler bir müddet sonra kanatlarini atiyor ve normal isci gibi calisiyor😊1000 yumurta nedir, muazzam bir koloni abi. Kaç kraliçesi var acaba, kanatlılar görüyorum fotoğraflarda
Hocam o durum termitlerde rastlanan bir durum. Birde yanlış değilsem benzeri genişlemeler Dichthadiiforma sahip kraliçelerde de biraz artış gösteriyor. Zaten büyük bir abdomen yapıları var, bunla beraber nüfus artıkça bir takım büyüme vardı diye hatırlıyorum. Zaten yapılarıda kendi başlarına yürümeyi çok mümkün kılmıyor. Genel olarak karıncaların çoğu baştaki hali neyse koloni büyüdüğündeki hali de öyledir.bu kadar fazla yumurtlayan bir kraliçenin abdomenini merak ediyorum açıkcası. Belgesellerde izlediğimiz yürüyemeyen kraliçeye dönüşmüşmüdür acaba
Yazık garibim gençliğinin baharında işçi gibi çalışıyor. 🤣🤣🤣Tsk ederim😊 koloni Monogyn bir tür oldugu icin tek kralicesi var ucus yapamayan prensesler bir müddet sonra kanatlarini atiyor ve normal isci gibi calisiyor😊
Ekli dosyayı görüntüle 5104
Bu mesela normal isci gibi protein toplayan bir ciftlesememis kralice😊
Evet imkansiza yakin🤣 görünüs ile ayirt etmek mümkün degil sadece diger isci karincalarin ona davranisiyla ayirt edebiliyorsun😅o zaman hangisinin yumurtlayan kraliçe olduğunu bulmak imkansıza yakın diyebilir miyiz bu kolonide
Asiri bir büyüme yok, en son yaklasik 1 sene önce gördüm tekrar görme firsatim olursa kesinlikle bi foto yapmaya caliscam😊bu kadar fazla yumurtlayan bir kraliçenin abdomenini merak ediyorum açıkcası. Belgesellerde izlediğimiz yürüyemeyen kraliçeye dönüşmüşmüdür acaba
Hocam merak ediyorum şu an yaşadıkları bölgenin doluluk oranı nedir acaba? Hiç alan yetmemesinden kaçma durumu oluyor mu veya oldu mu? Böyle bir yuvayı kolayca boşaltabiliyorlarsa baya boş alana sahip olmalılar ama bizim köyün nüfusundan fazla olduklarını düşününce 😮.Slm,
Yine tuhaf tuhaf seyler oluyor🤣 koloni düne kadar aslinda ölü karincalari Outworlde atiyorlardi. Bugün bir baktim bir tane bile ölü karinca yok. Aslinda günlük 10-20 mefta oluyordu bende 3-4 güne bir temizliyordum. Sonra ilk ytong yuvaya bir baktim, yuvanin büyük bir kismini bosaltmislar ve mezar olarak kullanmaya baslamislar🤣🤣
Ekli dosyayı görüntüle 5879