Hocam merak ediyorum şu an yaşadıkları bölgenin doluluk oranı nedir acaba? Hiç alan yetmemesinden kaçma durumu oluyor mu veya oldu mu? Böyle bir yuvayı kolayca boşaltabiliyorlarsa baya boş alana sahip olmalılar ama bizim köyün nüfusundan fazla olduklarını düşününce 😮.
Cok tsk ederim😊 yenilik oldukca sizlerle paylasmaya calisacagim😊Hayran kaldım açıkçası. Büyüleyici; ekrana odaklanmış bakıyorum tek tek. Bu kadar büyük kolonilerim olsun isterdim. Bizim beslediğimiz karıncalar hiç bir şey bunların yanında.Daha da büyümelerini izlemek istiyorum. Keyif dolu hobiler
Kis uykusuna yatmayan bir tür bunlar sadece 1-2 ay daha durgun oluyorlarKış uykusuna nasıl yatıracaksınız yada yatıracakmısınız
Teşekkür ederim cevabınız içinKis uykusuna yatmayan bir tür bunlar sadece 1-2 ay daha durgun oluyorlar
Reis bendede camponotus candiotes var kraliçe yumurtlamıyo durduğu yer 24 derece şekerli suyu ve yemini veriyorum ama kraliçe bi türlü yumurtlamadı bi önerin varmıKis uykusuna yatmayan bir tür bunlar sadece 1-2 ay daha durgun oluyorlar
Bildigim bir tür degil lakin cok yüksek ihtimal ile protein ve karbonhidrata ihtiyaci yok. Karanlik bir ortamda sakla ve rahat birak kesinlikle acip bakmani tavsiye etmem. 2-3 hafta öyle kalsin. Ama kralice isi biraz da sans isi bazen yumurtlamiyorlar😊Reis bendede camponotus candiotes var kraliçe yumurtlamıyo durduğu yer 24 derece şekerli suyu ve yemini veriyorum ama kraliçe bi türlü yumurtlamadı bi önerin varmı
Kralice ölürse yeni isciler gelmeyecegi icin bütün koloni yavas yavas ölür.Kraliçe ölünce nabıyorsunuz
siz nabıyorsunuzKralice ölürse yeni isciler gelmeyecegi icin bütün koloni yavas yavas ölür.
Isci karincalara bakmaya devam ediyorum.siz nabıyorsunuz
Hocam koloniye 1 adet prensesi secmezlermiKralice ölürse yeni isciler gelmeyecegi icin bütün koloni yavas yavas ölür.
Yok malesef bu türde öyle birsey olmuyor. Ama inbreeding yapan türler var tabiki, ama onlar da tam anlami ile prenses secmiyorlar, yuva icinde eslesiyorlar ve yeni döllenmis kraliceler oluyor.Hocam koloniye 1 adet prensesi secmezlermi