Zobit’in ilk myrmica kolonisi

slmgoko

Pupa
Üye
Arkadaş bu neymiş ya, günlüğü başından beri takipteyim ama içim daraldı artık. Ne nazlı bir karınca, ne yavaş gelişen bir karıınca bu ya :D

pegasuZX

Majör
Üye
Arkadaş bu neymiş ya, günlüğü başından beri takipteyim ama içim daraldı artık. Ne nazlı bir karınca, ne yavaş gelişen bir karıınca bu ya :D
Hocam bende var daha yumurtaları larva bile olmadı. Üstüne Ekim ayından beri bende.

slmgoko

Pupa
Üye
İşçi yokki Hocam😁. İşçi eklenebilir en başta. İşçi varken biraz daha hızlanıyor. Ama yine çok hızlı değil.
İşçi çıktıktan sonra ki senaryo için sormuştum hocam. Vay arkadaş ya, bu karınca kendine adam akıllı koloni kurana kadar diğer türler parçalar bunu :D

pegasuZX

Majör
Üye
İşçi çıktıktan sonra ki senaryo için sormuştum hocam. Vay arkadaş ya, bu karınca kendine adam akıllı koloni kurana kadar diğer türler parçalar bunu :D
Hocam adam bir sokuyor. Beni soktu işçileri her yerim şişti.

Zobit

Yumurta
Üye
Gerçekten bir de bu transferdir şekerli suya düşmelerdir büyük ihtimalle yumurtlamasına 2 ayı daha var, umarım yeni yıl olmadan işçileri görebiliriz😁

Hocam çok acıtmıyor iğneyle kolunu delmişsin gibi oluyor.
Umarım ki hiç biri kaçmaz da böyle bir olay yaşamam, geçmiş olsun

Zobit

Yumurta
Üye
Evet, yeni bir hafta ve yeni bir besleme günü! Kendisini açtım ve bir bakış attım. Önce bir şey yoktu, ama öncekinden farklı davranıyordu. Biliyordum, uyanıktı; fakat pamuğu açtığımda deli gibi koşmadı. Dedim ki, “Yoksa, yoksa yumurtaları olduğu için mi hareket etmiyor?” Altından baktım ve… EVET! HAKLIYMIŞIM! BİR ADET MİNNAK MI MİNNAK BİR YUMURTA GÖRDÜM!🥹🥳🥳

Başardık! İlk adımı atmayı başardık. Umarım ortalama yumurtadan çıkma süreleri olan 6. haftada çıkar. Bu hafta da un kurdundan ilerleteceğim. Şu ana kadar un kurduyla güzel beslendi. Umarım böyle devam eder.

Şimdilik görüşmek üzere! 👋

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    27.2 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_1686.jpeg
    IMG_1686.jpeg
    24.5 KB · Görüntüleme: 27

egzotikçiftik

Media
Yardımsever
Üye
Hayırlı olsun. 😁 Umarım yumurtaların geliştiğini de en yakın zamanda gözlemleyebiliriz.

pegasuZX

Majör
Üye
Hocam galiba yumurtalar bir yılda çıkıyor. Benim kraliçe daha larva evresine bile getiremedi.

Omewfaruk55

Majör
Üye
Hayırlı olsun. Kraliçeyi bulduğunuzdan itibaren ilk yumurtalara kadar ne kadar süre geçti?

Zobit

Yumurta
Üye
Hocam galiba yumurtalar bir yılda çıkıyor. Benim kraliçe daha larva evresine bile getiremedi.
Bu dediğin gerçekten beni korkutuyor ama bakacağız umarım 6. Haftada çıkar

Hayırlı olsun. Kraliçeyi bulduğunuzdan itibaren ilk yumurtalara kadar ne kadar süre geçti?
25 martta bulmuşum yani 33 gün olmuş, 4. Haftası bir kaç sorun yaşadı bildiğiniz üzüre fakat yine de düşündüğümden çok daha hızlı şekilde gelişiyor umarım bu hızda devam ederiz ☺️

Omewfaruk55

Majör
Üye
Bu dediğin gerçekten beni korkutuyor ama bakacağız umarım 6. Haftada çıkar

25 martta bulmuşum yani 33 gün olmuş, 4. Haftası bir kaç sorun yaşadı bildiğiniz üzüre fakat yine de düşündüğümden çok daha hızlı şekilde gelişiyor umarım bu hızda devam ederiz ☺️
Güzel , hocam tekrardan tebrik ederim benim myrmica rubra(group) kraliçemi de bugün yumurtlarken gördüm bakalım kimin işçileri ilk çıkacak 😅.

Son düzenleme:

samet_56

Majör
Yardımsever
Üye
Un kurdu mu, yumurta sarısı mı diye düşündüm ve sonunda yumurtada karar kıldım. Çünkü bu türün önceden neyi yediğini görmek, koloninin neyi kabul edip neyi etmeyeceğini anlamamızı sağlar. Bu nedenle, beslemek için yumurta sarısını seçtim.

Boş olduğum bir zamanda hemen beslemeye gittim. Kendisini açtığımda şok oldum; olduğu yerde duruyordu ve antenleri hareket etmiyordu. Aslında bunu her baktığımda yapıyor. Bu durum Myrmica türüne özgü mü bilmiyorum, ama beni korkutan şey yavaş hareket etmesiydi. Enerjisi düşüktür diye, şekerli suya batırılmış PAMUK da yerleştirmeye karar verdim.
(Aynı hatayı tekrar yapmayacağım😣.)

Neyse, kendisine yumurta ve pamuğu verecekken yine beni çok zorladı. Sola gidecek gibi yapıyor, pamuğu açınca da sağa koşmaya çalışıyordu. Neyse ki enerjisi düşüktü ve pes edip geri döndü. Yumurtayı ve pamuğu verdim. Yumurtaya bir baktı, sonra pamuğa bir saldırdı. Bu yazıyı yazmaya başlamadan önce 2 dakika kadar içti. Bu yazının burasına kadar geldim ve hâlâ bırakmamıştı; içmeye devam ediyordu. Aha, şimdi bıraktı ve gerçekten hızlandı.

Bu kadar içmesi hem hoşuma gitti hem de üzdü. Neyse, 4 gündür daha da strese girmesin diye hiç bakmamıştım. Şimdi vücudunda o meşhur baloncuklardan çıkmış ve içmediğine dair kaygılarım da yok oldu. Umarım yakında yumurtlar.

İyi hobiler dilerim!😁

Sanırım yumurtayı da un kurdu gibi
kabul etti 😁

Ekli dosyalar

• images (25)~2.jpeg
    images (25)~2.jpeg
    6.6 KB · Görüntüleme: 5

Zobit

Yumurta
Üye
Güzel , hocam tekrardan tebrik ederim benim myrmica rubra(group) kraliçemi de bugün yumurtlarken gördüm bakalım kimin işçileri ilk çıkacak 😅.
Bakalım bakalım 👀

Ve yeni 2 yeni yumurta daha🥳 toplamları üç etti umalım böyle devam eder 😁

Ekli dosyalar

• IMG_1696.jpeg
    IMG_1696.jpeg
    16.2 KB · Görüntüleme: 15

Zobit

Yumurta
Üye
Yeni hafta yeni yemleme günü fakat özür dileyerek bu günü kısa tutacağım arkadaşlar. Çünkü çok kötü hastalandım bu gün iğne falan yedim maalesef o yüzden enerjik olamadığım için kusuruma bakmayın.😢

Kendisini yumurta taşırken gördüm hemen çekeyim dedim çok güzel gözüküyordu fakat bizim kraliçe aynı kraliçe ışığı gördüğü an aynı hızda bu sefer ağzında yumurta ile girişe koşmaya başladı.😅

Aynı öğün un kurdu ve şekerli suya batırılmış pamukla besledim ve bir sorum var. Acaba un kurdunu kaç gün sonra çıkarmalıyım acaba? Bu haftalık bu kadar iyi hobiler.☺️

Yumurtalarını un kurdunun üzerine bıraktı???

Şu şekil

Ekli dosyalar

• IMG_1761.jpeg
    IMG_1761.jpeg
    13.2 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_1759.jpeg
    IMG_1759.jpeg
    13.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1762.jpeg
    IMG_1762.jpeg
    13.7 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1763.jpeg
    IMG_1763.jpeg
    14.1 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1764.jpeg
    IMG_1764.jpeg
    17.2 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_1766.jpeg
    IMG_1766.jpeg
    23.1 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Omewfaruk55

Majör
Üye
Öncelikle geçmiş olsun zobit. Un kurdunu verdikten 12-24 saat içerisinde almanı tavsiye ederim hem bu kadar vakitte tüketmiş oluyor hem de bakteri veya mite problemi oluşturacak kadar uzun kalmamış oluyor. Fotoğraftan net bir yorum yapmak mümkün olmasa da larvalarinin beslenmesi için un kurdunun üstüne koyuyor olabilir.