Yumurtlamayan kraliçe

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
4 ay önce bulduysa kış uykusundan önce yani son baharda bulmuş olur son baharda bulunan kraliçeler çoğunlukla kışı atlatıp yumurtlar havalar ısındıkça yumurtlayacakdır kraliçe.
Kış atlatmak öyle bir şey değil hayvan soğuğun geldiğini hissetmeli.

ali8181

Media
Üye
Hayır 3 günlük stabil sıcaklık değeri bile kraliçenin yumurtlaması için yeterli.
Küçük bir un kurdunu bölüp çeyreğini verebilirsiniz.
3 Günlük stabil sıcaklık ne akala? Öyle birşey yok, havalar sıcakladıkça yumurtlar kraliçe.

Kış atlatmak öyle bir şey değil hayvan soğuğun geldiğini hissetmeli.
Dediğim gibi soğuklardan yeni çıktık havalar yavaş yavaş ısınıyor hava ısındıkça kraliçede yumurtlayacaktır.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
3 Günlük stabil sıcaklık ne akala? Öyle birşey yok, havalar sıcakladıkça yumurtlar kraliçe.

Dediğim gibi soğuklardan yeni çıktık havalar yavaş yavaş ısınıyor hava ısındıkça kraliçede yumurtlayacaktır.
Ev 5 derece değil.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
3 Günlük stabil sıcaklık ne akala? Öyle birşey yok havalar sıcakladıkça yumurtlar kraliçe.
Arkadaşım, bu canlılar mevsimsel değişimlerin farkında. Ayrıca Türkiye'nin geneli zaten ilkbahar da şuan, yani havalar kış aylarına göre oldukça sıcak. Kaldı ki söylediğim şey şu ; karıncalar metabolizmalarının hızlanmasına ek olarak mevsim değişikliğinde yumurtlar, yumurtlayacağı zamanı bilir. Bu kraliçe ise çok geç kalmış, yani beklese bile yumurtlaması zor. Besleme yapılırsa belki...

ali8181

Media
Üye
Ev 5 derece değil.
Benim dediğim şeylerle senin dediğin şeyin ne alakası var?

Arkadaşım, bu canlılar mevsimsel değişimlerin farkında. Ayrıca Türkiye'nin geneli zaten ilkbahar da şuan, yani havalar kış aylarına göre oldukça sıcak. Kaldı ki söylediğim şey şu ; karıncalar metabolizmalarının hızlanmasına ek olarak mevsim değişikliğinde yumurtlar, yumurtlayacağı zamanı bilir. Bu kraliçe ise çok geç kalmış, yani beklese bile yumurtlaması zor. Besleme yapılırsa belki...
Yaşadığın yerde havalar ısınmış olabilir bu bütün Türkiyede havaların ısındığı anlamına gelmez havalar bazı yerlerde sıcaklamadı hala.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
"Dediğim gibi soğuklardan yeni çıktık havalar yavaş yavaş ısınıyor hava ısındıkça kraliçede yumurtlayacaktır." Hayvanlar soğuktan çıkmadı her zaman ev sıcaklığında kaldılar. Dışarıya koyulmuş olsaydı evet ama evde kaldılar.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Benim dediğim şeylerle senin dediğin şeyin ne alakası var?

Yaşadığın yerde havalar ısınmış olabilir bu bütün Türkiyede havaların ısındığı anlamına gelmez havalar bazı yerlerde sıcaklamadı hala.
Tamam haklısın 🤦 iyi hobiler dostum.

ali8181

Media
Üye
"Dediğim gibi soğuklardan yeni çıktık havalar yavaş yavaş ısınıyor hava ısındıkça kraliçede yumurtlayacaktır." Hayvanlar soğuktan çıkmadı her zaman ev sıcaklığında kaldılar. Dışarıya koyulmuş olsaydı evet ama evde kaldılar.
Kraliçenin sahibi her kış Kaloriferleri 50 derecede yakıyosa haklısın.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kraliçenin sahibi her kış Kaloriferleri 50 derecede yakıyosa haklısın.
Dostum ev 15 derece değil anlamadığın kısım burası. Evde üşümemek için kalorifer yakıyor. Ve ev en az 20 derece. Bu hayvan kışı atlattımı sence? Kış gelmediki.

ali8181

Media
Üye
Dostum ev 15 derece değil anlamadığın kısım burası. Evde üşümemek için kalorifer yakıyor. Ve ev en az 20 derece. Bu hayvan kışı atlattımı sence? Kış gelmediki
Dışarıyla içeri arasında sıcaklık farkı elbet olur ayrıca biyolojik olarakta kışın geldiğini anlayabilir kraliçe.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Dışarıyla içeri arasında sıcaklık farkı elbet olur ayrıca biyolojik olarakta kışın geldiğini anlayabilir kraliçe.
Havalar soğumadığı için anlayamaz. Anlasaydı forumdaki yüzlerce kraliçe şuan yumurtluyor olurdu.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kışdan yeni çıktık bi zahmet yumurtlamasın kraliçe.
Galiba hiç kış uykusuna yatırmadın. Ben kolonilerimi kasımda yatırıyorum. Ocakta geri kaldırıyorum. Ve bu koloniler yumurta ve isci üretimine başlıyorlar. Ama dışarısı hala 5 derece niye üretim başlıyor tahmin et. Çünkü hayvan kışı atlattım soğuklar gitti sıcak geldi diyor. Ama evde hep sıcak ve içgüdüsel olarak kışın geleceğini biliyor. Bu yüzden yumurtlamıyor. Bundan da anlamazsan uzatmayacağım.

ali8181

Media
Üye
Galiba hiç kış uykusuna yatırmadın. Ben kolonilerimi kasımda yatırıyorum. Ocakta geri kaldırıyorum. Ve bu koloniler yumurta ve isci üretimine başlıyorlar. Ama dışarısı hala 5 derece niye üretim başlıyor tahmin et. Çünkü hayvan kışı atlattım soğuklar gitti sıcak geldi diyor. Ama evde hep sıcak ve içgüdüsel olarak kışın geleceğini biliyor. Bu yüzden yumurtlamıyor. Bundan da anlamazsan uzatmayacağım.
Kim sana uzat dediki? Soruları soran sensin.