Yumurtlamayan kraliçe

Kaaan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar benim karıncam 4 aydır yumurtlamıyor acaba nedenini bulabilecek var mı?

ali8181

Media
Üye
Arkadaşlar benim karıncam 4 aydır yumurtlamıyor acaba nedenini bulabilecek var mı?
Kraliçe verimsiz olabilir, iyi döllenmemiş olabilir, kışdan dolayı kendini toparlayamamış olabilir.sıcak ortamda tut.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam kış uykusuna yatırmanız lazım.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Buz dolapları var ve hayvanların sıcak soğuk algısı evde oldukları için çok farketmez. Zaten kış uykusuna yatırmazsa ya dereceyi yükseltecek ya da bir dahaki kışı bekleyecek.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Geren yok havalar ısınıyo zaten.

20 dercecelerde.
20 derecelerde yumurtlayacağını düşünüyormusun? Dört aydır diyapozda zaten. Üstüne ev 30 derece değil havanın ısınması bir anlam ifade etmiyor.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
4 aydır yumurtlamadıysa bu saatten sonra da yumurtlayacağını sanmıyorum. Kraliçeler bazen prensler onlara tutunup düzgün bir çiftleşme gerçekleştirecekken prensin yaptığı hamle prensesin canını yakıyor ve prensi kendisinden uzaklaştırıyor. Sperm salınımı için düzgün bir çiftleşme olmuş olmuyor ve kraliçe çiftleştiğini düşünerek kanat döküyor. Sonuç olarak kraliçe ya yumurtlamıyor ya da yumurtalar dölsüz oluyor.

ali8181

Media
Üye
4 aydır yumurtlamadıysa bu saatten sonra da yumurtlayacağını sanmıyorum. Kraliçeler bazen prensler onlara tutunup düzgün bir çiftleşme gerçekleştirecekken prensin yaptığı hamle prensesin canını yakıyor ve prensi kendisinden uzaklaştırıyor. Sperm salınımı için düzgün bir çiftleşme olmuş olmuyor ve kraliçe çiftleştiğini düşünerek kanat döküyor. Sonuç olarak kraliçe ya yumurtlamıyor ya da yumurtalar dölsüz oluyor.
4 ay önce bulduysa kış uykusundan önce yani son baharda bulmuş olur son baharda bulunan kraliçeler çoğunlukla kışı atlatıp yumurtlar havalar ısındıkça yumurtlayacakdır kraliçe.

Kaaan

Yumurta
Üye
Bi yerden satın aldım.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
4 ay önce bulduysa kış uykusundan önce yani son baharda bulmuş olur son baharda bulunan kraliçeler çoğunlukla kışı atlatıp yumurtlar havalar ısındıkça yumurtlayacakdır kraliçe.
Havalar çoktan ısındı sonbahar kraliçeleri de çoktan yumurtladı ve işçi de çıkardı. Yumurtlamamasının iki sebebi olabilir.
Ya kraliçe düzgün bir çiftleşme gerçekleştiremedi.
Ya da kışı geçirebilmek için sahip olduğu besin rezervini kullandı ve şuan işçi yetiştirmek için yeterli stoğu yok. Bu durumda besleme yapılabilir, yumurtlarsa ne alâ.

Kaaan

Yumurta
Üye
Havalar çoktan ısındı sonbahar kraliçeleri de çoktan yumurtladı ve işçi de çıkardı. Yumurtlamamasının iki sebebi olabilir.
Ya da kışı geçirebilmek için sahip olduğu besin rezervini kullandı ve şuan işçi yetiştirmek için yeterli stoğu yok. Bu durumda besleme yapılabilir, yumurtlarsa ne alâ.
Ozaman ne vermem lazım

ali8181

Media
Üye
Havalar şuan heryerde ısınmış değil.Havalar sıcakladığında yumurtlayacaktır.

Ozaman ne vermem lazım
Hiç birşey verme, karanlık ve titreşimsiz bir yere koy bekle.