Yemi kraliçenin yanına taşıma sorunu

FurkanYüksel

Pupa
Üye
Outworldu olmayan kolonilerim koyduğum canlı yemleri ıslak pamuğun olduğu tarafa taşıyor ve alamıyorum mite ve bakteri oluşumu korkutuyor bunun için ne yapmalıyım
Fotoğraf örnek ama 5 inden 3ü şuanda böyle daha önce bu durum için transfer yapmıştım ama hem zorlu hemde sürekli yapılamayan bişey lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

• 16589251134838232850043456318412.jpg
    16589251134838232850043456318412.jpg
    17.7 KB · Görüntüleme: 13

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
hocam normal yumurtaları beslemek için yumurtanın yakınına çekıyorlar havalandırma iyi ise sıkıntı olmaz pamuğu gevşek tut biraz bir problem olacağını sanmıyorum.

ToxiTkAn

Replete
Yardımsever
Üye
Ben bu davranışı özellikle formicalarda gözlemliyorum tetra ve lasius kolanilerimde olduyor formica kolonimde outworlde koysam bile kıymayı tüpün içine kraliçenin yanına götürüyorlar diğer kolonilerimde olmuyor bu davranış büyük ihtimalle cinsle alakalı birşey değildir işçilerin vb karakterine görebir davranıştır önlemenin bir yolu yok diye düşünüyorum

FurkanYüksel

Pupa
Üye
hocam normal yumurtaları beslemek için yumurtanın yakınına çekıyorlar havalandırma iyi ise sıkıntı olmaz pamuğu gevşek tut biraz bir problem olacağını sanmıyorum.
Bi et parçası bi odada 2 ay dursa küflenir,kurtlanır un kurduda benzer bi şey nasıl olmaz diyebiliyorsunuz anlamıyorum

FurkanYüksel

Pupa
Üye
Ben bu davranışı özellikle formicalarda gözlemliyorum tetra ve lasius kolanilerimde olduyor formica kolonimde outworlde koysam bile kıymayı tüpün içine kraliçenin yanına götürüyorlar diğer kolonilerimde olmuyor bu davranış büyük ihtimalle cinsle alakalı birşey değildir işçilerin vb karakterine görebir davranıştır önlemenin bir yolu yok diye düşünüyorum
Siz ne yapıyorsunuz?Ne yapmamı önerirsiniz

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
hocam havalandırma olmaz ise mite olur mite bir kurt değil

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
bendede aynısı messorlarda var ve pamuğunu ğevşek tutum ve 1 aydır bir sıkıntı yok. zaten küf olmaz çünkü yedikten sonra genelikle dış pamuğun oraya atarlar

OkanG

Yumurta
Üye
Hocqm bu davranış olması gereken normal bir davranış zaten verdiğin cqnlı yemi yumurtların yanına götürmeden nasıl yumurtaları beslicekler :D

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
e bize sormayacaksan niye form açtın gidip arese dm atsaydın boşyere yarım saatir dil döküyorum

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Rica ederim.
Sadece karşıdaki kişiye inanmayıp başka birine sorunca sanki biz bu hobiyi hiç bilmiyormuş gibi anlaşılıyor ve bende buna sinir oluyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocqm bu davranış olması gereken normal bir davranış zaten verdiğin cqnlı yemi yumurtların yanına götürmeden nasıl yumurtaları beslicekler :D
Ağızları yok mu bu işçi karıncaların? Fazla bir süre orada kalırsa yiyecek bozulur, küfte oluşur miteda oluşur. Eğer yedikleri halde uzun bir süre orada tutuyorlarsa kendiniz oradan alabilirsiniz çöp stick ile veya kendilerinin çıkarmasını bekleyeceksiniz. @RüzgarDeveci07 oldukça haklı eğer sorunuz cevapsız kalırsa veya emin olamazsanız etiket atabilirsiniz.

FurkanYüksel

Pupa
Üye
Ağızları yok mu bu işçi karıncaların? Fazla bir süre orada kalırsa yiyecek bozulur, küfte oluşur miteda oluşur. Eğer yedikleri halde uzun bir süre orada tutuyorlarsa kendiniz oradan alabilirsiniz çöp stick ile veya kendilerinin çıkarmasını bekleyeceksiniz. @RüzgarDeveci07 oldukça haklı eğer sorunuz cevapsız kalırsa veya emin olamazsanız etiket atabilirsiniz.
Saolun türleri formica olunca çöp şiş çok strese spkucka ama mite basmasından iyidir saolun

ToxiTkAn

Replete
Yardımsever
Üye
Hocam normalde yemekle işleri bittikten sonra tüpün ucuna fln bırakırlar benimkilerde o yok küf ve bakteriler oluşmaya başlıyor hala bırakmıyolar yemeği her seferinde transfer mi yapılıcak yani bide yumurtaları larvaları kıymanın üzerine yapıştırıyorlan kendimde alamıyorum