Yazım noktalama hataları otomatik düzeltme

BahadirSarp

Replete
Üye
Forumda her mesaj için yazım ve noktalama hatalarının otomatik olarak düzeltilmesini sağlayan bir sistemin eklenmesi faydalı olabilir. Bu özellik, hem moderatörlerin üzerindeki yükü hafifletecek hem de kullanıcıların daha düzenli ve okunabilir mesajlar yazmasına yardımcı olacaktır.

FatihBurak

Minör
Üye
Yazım ve imla kurallarına dikkat ediniz!
Bu dediğiniz sistemi Technopat forumu kullanıyor. Bildiğim kadarıyla bu eklentiyi onlar yaptı. Zamanında benim de aklıma gelmişti eklemek ama internette eklentinin yayınlandığı bir sayfa bulamadım. Böyle bir eklenti yapmanın ne kadar süreceğini de bilmiyorum fakat o eklentinin veri tabanını doldurmak epey uzun sürer gibi. Çünkü özel isimleri vesaire eklentiye tek tek girmek lazım, yoksa düzeltme yapmaz.
Özel isimleri GPT'ye girdirsek, GPT yardımı ile yapsak yani.😅

Bence bu fikir forumu daha anlaşılır, akıcı bir hale getirir. Ve de acaba Tuğkan Abi'ye siz sunsanız bu fikri, öncesinde bir oylama yapabilirsiniz. Bu şekilde kaç kişi bu fikri destekliyor belli olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Replete
Üye
Yazım ve imla kurallarına dikkat ediniz!
Özel isimleri cptye girdirsek cpt yardımı ile yapsak yani😅

Bence bu fikir formu daha anlaşılır, akıcı bir hale getirir bence. Vede acaba Tuğkan abiye siz sunsanız bu fikri, öncesinde bir oylama yapabilrisiniz bu şekilde kaç kişi bu fikri destekliyor belli olur.
Bence de Tuğkan Abi'ye ulaştırırsanız çok güzel olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ü

Üye silindi 7026

Düzelten bir sistem değil de bozmadan yazabilen bir topluluk yapabilmek önemli aslında. O da buraya katılan ve genel kuralları bile uyarı aldıktan sonra okuyan bir toplumda zor maalesef.