Yazım noktalama hataları otomatik düzeltme

BahadirSarp

Replete
Üye
Forumda her mesaj için yazım ve noktalama hatalarının otomatik olarak düzeltilmesini sağlayan bir sistemin eklenmesi faydalı olabilir. Bu özellik, hem moderatörlerin üzerindeki yükü hafifletecek hem de kullanıcıların daha düzenli ve okunabilir mesajlar yazmasına yardımcı olacaktır.

ali8181

Media
Üye
Forumda her mesaj için yazım ve noktalama hatalarının otomatik olarak düzeltilmesini sağlayan bir sistemin eklenmesi faydalı olabilir. Bu özellik, hem moderatörlerin üzerindeki yükü hafifletecek hem de kullanıcıların daha düzenli ve okunabilir mesajlar yazmasına yardımcı olacaktır.
Yazım kurallarını bilmesen bile chatgpt gibi yapayzekaları kullanarak düzeltebilirsin yazılarını. Ayrıca öyle bir sistem yapmak zor olur, gerekde yok bence.

BahadirSarp

Replete
Üye
Yazım kurallarını bilmesen bile chatgpt gibi yapayzekaları kullanarak düzeltebilirsin. Ayrıca öyle bir sistem yapmak zor olur.
Chat gpt Türkçeyi bozuyor ve neden uğraşılsın ki ayrıca çok zor bir sistem değil bilip bilmemeklede alakası yok. Forumun kullanılmasını
kolaylaştırmak için öneride bulundum.

ali8181

Media
Üye
Yazım ve imla kurallarına dikkat ediniz!
Chat gpt Türkçeyi bozuyor ve neden uğraşılsın ki ayrıca çok zor bir sistem değil bilip bilmemeklede alakası yok. Forumun kullanılmasını
kolaylaştırmak için öneride bulundum.
ChatGPT Türkçe'yi bozmuyor ki. Sistemi yapması da zor olur. Fikrimi söylüyorum sadece.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu dediğiniz sistemi Technopat forumu kullanıyor. Bildiğim kadarıyla bu eklentiyi onlar yaptı. Zamanında benim de aklıma gelmişti eklemek ama internette eklentinin yayınlandığı bir sayfa bulamadım. Böyle bir eklenti yapmanın ne kadar süreceğini de bilmiyorum fakat o eklentinin veri tabanını doldurmak epey uzun sürer gibi. Çünkü özel isimleri vesaire eklentiye tek tek girmek lazım, yoksa düzeltme yapmaz.

BahadirSarp

Replete
Üye
Noktalama işaretlerini kullanın!
Bu dediğiniz sistemi Technopat forumu kullanıyor. Bildiğim kadarıyla bu eklentiyi onlar yaptı. Zamanında benim de aklıma gelmişti eklemek ama internette eklentinin yayınlandığı bir sayfa bulamadım. Böyle bir eklenti yapmanın ne kadar süreceğini de bilmiyorum fakat o eklentinin veri tabanını doldurmak epey uzun sürer gibi. Çünkü özel isimleri vesaire eklentiye tek tek girmek lazım, yoksa düzeltme yapmaz.
Özel isimleri vs tektek girmek gerekiyor evet ama noktadan sonra büyük harf gibi veya sıralı kelimeler arasına virgül koymak gibi ki ve de'nin ayrı yazımı gibi temel hataları düzeltecek bir sistem forumun mesaj gönderme sisteminin kod dizisine entegre edilerek kullanılabilir(eğer forumun altyapısı JavaScripte uygunsa)

ali8181

Media
Üye
Gayet bozuyor kanka sana ilk mesajın ham halini atarsam aradaki farklı anlarsın.
Ben bir bozulma görmedim
Deepseek
"Yazım kurallarını bilmesen bile ChatGPT gibi yapay zekâ araçlarını kullanarak yazılarını düzeltebilirsin. Ayrıca öyle bir sistem yapmak zor olur, bence gerek de yok."
Chatgpt
"Yazım kurallarını bilmesen bile, ChatGPT gibi yapay zekâları kullanarak yazılarını düzeltebilirsin. Ayrıca, öyle bir sistem yapmak zor olur; bence gerek de yok."
Şeklinde düzenledi.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Yazım kurallarını bilmesen bile chatgpt gibi yapayzekaları kullanarak düzeltebilirsin yazılarını. Ayrıca öyle bir sistem yapmak zor olur, gerekde yok bence.
Böyle bir sistem bence de çok güzel olur. Ayrıca çok da zor değil. Fakat sistemde güvenlik açığı oluşabilir veya sistemi yorması gibi zararları olabilir. Yine de en iyi kararı moderatörler verir.

BahadirSarp

Replete
Üye
Özel isimleri vs tektek girmek gerekiyor evet ama noktadan sonra büyük harf gibi veya sıralı kelimeler arasına virgül koymak gibi ki ve de'nin ayrı yazımı gibi temel hataları düzeltecek bir sistem forumun mesaj gönderme sisteminin kod dizisine entegre edilerek kullanılabilir(eğer forumun altyapısı JavaScripte uygunsa)
Sanırım Js ile ilgili değil html ilede yapılabiliyor.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Sanırım Js ile ilgili değil html ilede yapılabiliyor.
Html yazılım dili değildir ve html ile bu dediğiniz yapılamaz. Dediğiniz gibi js veya php ile veritabanına eklenebilir. Bu sitenin veritabını XenForo işe korunmakta ve veritabanı php ile yazılmış. Buda siteye dediğiniz şeyin eklenebileceği anlamına geliyor. Fakat baştada dediğim gibi, eğer iyi bir kodlama yapılmazsa güvenlik açıklarına yol açabilir.

BahadirSarp

Replete
Üye
Html yazılım dili değildir ve html ile bu dediğiniz yapılamaz. Dediğiniz gibi js veya php ile veritabanına eklenebilir. Bu sitenin veritabını XenForo işe korunmakta ve veritabanı php ile yazılmış. Buda siteye dediğiniz şeyin eklenebileceği anlamına geliyor. Fakat baştada dediğim gibi, eğer iyi bir kodlama yapılmazsa güvenlik açıklarına yol açabilir.
Bende onu araştırıyordum Xenforo mu veri tabanı diye html konusunu da yanlış anlamışım js veya php ile yazılıp eklenebilirmiş bir şekilde halledebilir miyiz acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Forum Xenforo alt yapısını kullanıyor. Technopat'taki eklenti buraya kurulabilir ama sıfırdan böyle bir eklenti yapacağımızı sanmıyorum. O emeği başka şeylere sarf edebiliriz.

Bana kalırsa kullanıcılar yazmayı öğrense en güzeli olacak. Kötü bir şey söylemiyoruz sonuçta arkadaşlar, yazım kurallarını öğrenmek her insanın ihtiyacı olan bir şey. Bir süre sonra alışkanlık haline geliyor zaten. Şu konu içerisinde bile yazım kurallarına dikkat etmemeniz iyi değil. Forumdan, hobiden insanları soğutmak istemediğimiz için mümkün olduğunca az uyarı vermeye, banlamamaya çalışıyoruz ama biz bunu yaptıkça gösterilen önem azalıyor sanırım.

BahadirSarp

Replete
Üye
Forum Xenforo alt yapısını kullanıyor. Technopat'taki eklenti buraya kurulabilir ama sıfırdan böyle bir eklenti yapacağımızı sanmıyorum. O emeği başka şeylere sarf edebiliriz.

Bana kalırsa kullanıcılar yazmayı öğrense en güzeli olacak. Kötü bir şey söylemiyoruz sonuçta arkadaşlar, yazım kurallarını öğrenmek her insanın ihtiyacı olan bir şey. Bir süre sonra alışkanlık haline geliyor zaten. Şu konu içerisinde bile yazım kurallarına dikkat etmemeniz iyi değil. Forumdan, hobiden insanları soğutmak istemediğimiz için mümkün olduğunca az uyarı vermeye, banlamamaya çalışıyoruz ama biz bunu yaptıkça gösterilen önem azalıyor sanırım.
Hocam yaz ayları içerisinde kodu ben yazabilirim isterseniz deneyeyim?

pegasuZX

Gamergate
Üye
World press biraz sıkıntı çıkarıyor Hocam sizlere. Ne kadar bu bir suç olsa bile yakın zamanda wpscan ile tarama yaptım ve sql injection, xss açıkları vardı. İsterseniz bide siz bakın. Amacım kötü değildi:).

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
World press biraz sıkıntı çıkarıyor Hocam sizlere. Ne kadar bu bir suç olsa bile yakın zamanda wpscan ile tarama yaptım ve sql injection, xss açıkları vardı. İsterseniz bide siz bakın. Amacım kötü değildi:).
Siber güvenlikle ilgilenen bir hobidaşımın olması hoşuma gitti. Fakat bu tarz denemelerde izin almadan hareket etmek, dediğiniz gibi büyük cezalara yol açabilir. Onun haricinde, şu anda hazır tabanlı web siteleri arasında XenForo tabanlı siteler en güvenilir olanlardır. En son yılını hatırlamasam da 2010'lu yıllarda bir adet XSS açığı tespit edilmişti. Onun haricinde şu ana kadar pek bir açık tespit edilmedi. Yine de tabii ki hiçbir sistem güvenli değildir.😀

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam yaz ayları içerisinde kodu ben yazabilirim isterseniz deneyeyim?
Teşekkürler hocam ama bu benim verebileceğim bir karar değil. Tuğkan Abi olur da böyle bir şey yapmaya karar verirse EightbornV yazılım ekibinden ister muhtemelen.

BahadirSarp

Replete
Üye
Teşekkürler hocam ama bu benim verebileceğim bir karar değil. Tuğkan Abi olur da böyle bir şey yapmaya karar verirse EightbornV yazılım ekibinden ister muhtemelen.
O da doğru her neyse bundan sonrasını siz halledersiniz gerektiği gibi.