Yataklık

Alperrr

Yumurta
Üye
Ben un kurdu sipariş verdim anca kepek unu bulamadım sadece mısır unu yeter mi?

ToxiTkAn

Replete
Yardımsever
Üye
Ben un kurdu sipariş verdim anca kepek unu bulamadım sadece mısır unu yeter mi?
Çoğu un çeşidi kullanılıyo beyaz un bile kullanan var ama besin değeri düşük olduğu için tercih edilmiyo sadece mısır unu yeter diye düşünyorum ama emin değilim daha bilgili biri gelse iyi olur

Alperrr

Yumurta
Üye
Çoğu un çeşidi kullanılıyo beyaz un bile kullanan var ama besin değeri düşük olduğu için tercih edilmiyo sadece mısır unu yeter diye düşünyorum ama emin değilim daha bilgili biri gelse iyi olur
Peki Ankara Canlı Yem 'den aldım yanında yataklık gönderir mi?

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Peki Ankara Canlı Yem 'den aldım yanında yataklık gönderir mi?
Ekstra sipariş edersen gönderir. Onun dışında genellikle kurtlar çok az miktar bir yataklığın içinde geliyor sadece.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Eğer fiziksel olarak birleşik tek bir organizmaya dönüşmelerini bekliyorsan böyle bir şeyin olmayacağının garantisini verebilirim.
Çok kraliçeli bir koloni oluşturup oluşturamayacağın da bazı faktörlere bağlı. Örneğin sahip olduğun karıncanın hangi Tetramorium spp. olduğuna bağlı olabilir. En azından bazı Tetramorium spp'in birden fazla kraliçeli kolonilerinin yapılabildiğini biliyorum; fakat cinsin bütün üylerinde bu durum mu geçerlidir, onu bu konuda daha bilgili birisinin cevaplaması güzel olacaktır. Elbette aldığın türlerin çoklu kraliçe oluşturabilecek aynı türe ait olmaları gerekiyor. Farklı türlerle olması sosyal-parazitik türler dışında pek mümkün değil, mümkünse bile oldukça risklidir. Fakat aynı türden olsalar bile yine de birbirlerini öldürebilirler. Kimi türler diğerlerine göre çok kraliçeli koloni oluşturmaya veya tahammül etmeye daha yatkın oluyor. Bir de eklemek isterim ki aynı koloniden çıkmış olan kraliçelerle çok kraliçeli bir koloni oluşturmak daha kolay.

Alperrr

Yumurta
Üye
Eğer fiziksel olarak birleşik tek bir organizmaya dönüşmelerini bekliyorsan böyle bir şeyin olmayacağının garantisini verebilirim.
Çok kraliçeli bir koloni oluşturup oluşturamayacağın da bazı faktörlere bağlı. Örneğin sahip olduğun karıncanın hangi Tetramorium spp. olduğuna bağlı olabilir. En azından bazı Tetramorium spp'in birden fazla kraliçeli kolonilerinin yapılabildiğini biliyorum; fakat cinsin bütün üylerinde bu durum mu geçerlidir, onu bu konuda daha bilgili birisinin cevaplaması güzel olacaktır. Elbette aldığın türlerin çoklu kraliçe oluşturabilecek aynı türe ait olmaları gerekiyor. Farklı türlerle olması sosyal-parazitik türler dışında pek mümkün değil, mümkünse bile oldukça risklidir. Fakat aynı türden olsalar bile yine de birbirlerini öldürebilirler. Kimi türler diğerlerine göre çok kraliçeli koloni oluşturmaya veya tahammül etmeye daha yatkın oluyor. Bir de eklemek isterim ki aynı koloniden çıkmış olan kraliçelerle çok kraliçeli bir koloni oluşturmak daha kolay.
Benim bulduğum tetromoriumlar aynı tür ve 5 dk arayla buldum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Benim bulduğum tetromoriumlar aynı tür Caespitum ve 5 dk arayla buldum

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Benim bulduğum tetromoriumlar aynı tür ve 5 dk arayla buldum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Benim bulduğum tetromoriumlar aynı tür Caespitum ve 5 dk arayla buldum
Dilersen deneyebilirsin öyleyse.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sevgili @The_Arthropod 'un yaptığı açıklama çok daha kesin, net ve önemliydi. Benim yazdığım işinize yarayan bir yanıt ise bilemeyeceğim.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Şükür biri kesin ve net bir şey söyledi
Uzun mesajı görünce netlik bulamadınız sanırım okumaya üşenip. İki kelimelik "boş ver" mesajı ile mi netlik buldunuz konuya? 😃