Winnienin karışık günlüğü

Winnie

Minör
Üye
Selam ben yavuz ve bu benim camponotus günlüğüm.
Günlüğe larvalar pupaya girince başladım çünkü kraliçe veya larvaların ölmesi gibi bir durumda günlük boşa gidebilirdi.Bu camponotus kraliçenin adını portakal koydum çünkü göbeği portakala benziyor :D
İşte portakalın şuanki durumu:
9682.jpg9679.jpg
İlk fotoğrafta bana bakıyor gibi duruyordu:D
Sonraki haftaya onun gibi yeni portakallar çıkacağını düşünüyorum ancak un kurtlarımın hepsi böcek oldu ve buffalo kurdu siparişim daha gelmedi o yüzden sucuk yada kavurma vereceğim başka önerebileceğiniz alternatif protein kaynakları varsa aşağıya yazmanız benim için iyi olur.
Sonraki hafta görüşürüz!

Antcolony

Minör
Üye
Günlüğe larvalar pupaya girince başladım çünkü kraliçe veya larvaların ölmesi gibi bir durumda günlük boşa gidebilirdi.Bu camponotus kraliçenin adını portakal koydum çünkü göbeği portakala benziyor :D
Ekli dosyayı görüntüle 82143Ekli dosyayı görüntüle 82144
Sonraki haftaya onun gibi yeni portakallar çıkacağını düşünüyorum ancak un kurtlarımın hepsi böcek oldu ve buffalo kurdu siparişim daha gelmedi o yüzden sucuk yada kavurma vereceğim başka önerebileceğiniz alternatif protein kaynakları varsa aşağıya yazmanız benim için iyi olur.
Sonraki hafta görüşürüz!
Takip edeceğim güzel bir günlük olacak gibi😉

yağızalp

Replete
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 82143Ekli dosyayı görüntüle 82144
Sonraki hafta görüşürüz!
Hocam pupalar daha beyaz gibi biraz zamanı var yetişmez büyük ihtimalle ama böceklerin çiftleştiğini gördüğünüz zamandan 1 ay veya 2 ay sonra mikro kurtlar çıkıyor belki yetişir ve takipteyim

Winnie

Minör
Üye
3. HAFTA:SARARMAYA BAŞLAYAN PUPALAR VE GÜNLÜĞE KATILAN YENİ ÜYELER
Ben Yavuz ve bu günlüğün 3. Haftası ve yeni gelişmelerle karşınızdayım!Öncelikle Günlüğe uzun süreden beri katmak istediğim 4 adet koloni ve 2 adette kraliçe vardı.Bu kraliçeleri ve kolonileride artık günlüğümde paylaşacağım.
PORTAKAL
Portakalın cinsi bildiğiniz üzere camponotus.Portakaldaki tek gelişme pupaların aşırı sararması baya fazla sararmış yarın yada bir hafta bile geçmeden işçiler çıkabilir ancak stres etmemek adına rutin bir şekilde kontrol etmeye devam edeceğim.İşte aşağıda portakaldan bazı görüntüler var.(Biraz sabırsız olduğum için fotoğraflar bulanık çıktı:D)
10675.jpg10676.jpg10677.jpg
FIRINDAN TAPTAZE PHEİDOLE KRALİÇESİ:ALPARSLAN
Bu pheidole kraliçesini geçen hafta salı buldum ancak kraliçeyi bir köşeye koyup unuttuğum için günlüğe 1 hafta geç ekledim.İşte buda Alparslanın bir fotoğrafı.1784035270954.jpg
GÜNLÜĞE YENİ EKLENMİŞ MESSOR KOLONİLERİM:ÇİFTÇİ,EMEKÇİ,YEMCİ VE HASATÇİ
Bu kraliçeleri 27 Martta bulmuştum kraliçelerim türleri dediğim gibi messor.Bu kolonilerede günlük açmayı planlıyordum ancak uğraşmak istemememiştim şimdi ise bir günlüğüm var artık ekleyebilirim.Çiftçi ve yemcinin birkaç 2. Nesil. işçisi çıkmış gibi duruyor ancak emekçi ve hasatçinin daha çıkmadı.Aşağıda bu kolonilerden bazı görüntüler.1784036301021.jpg1784036370706.jpg1784036417096.jpg1784036454668.jpg

CAMPONOTUS SP. KRALİÇEM:İNATÇI
İnatçının cinsi dediğim gibi camponotus ancak ismini inatçı koymamın ismi 1 AY GEÇTİKTEN SONRA YUMURTLAMASI(3 HAFTA KONTROL ETMEMEME RAĞMEN)VE YUMURTA SAYISININ AŞIRI AZ OLMASI.Aşağıya İnatçının bir fotoğrafını bırakıyorum.
1784037052363.jpg
BONUS:MANGO
Mangonun cinsi sevda papağanı ve mangoyuda günlüğüme dahil etmek istedim aşağıda görüntüler kuşum mangoya ait.Sonraki hafta görüşmek üzere!

9554.jpg9476.jpg

Ekli dosyalar

• 9141.jpg
    9141.jpg
    39.4 KB · Görüntüleme: 5
  • 9516.jpg
    9516.jpg
    29.6 KB · Görüntüleme: 5

sedatettin

Majör
Üye
Hocam günlük ismi konusunda yaratıcı olun😂

Son düzenleme:

Winnie

Minör
Üye
4. HAFTA. PORTAKALIN FIRINDAN YENİ ÇIKMIŞ TAPTAZE İŞÇİLERİ
CAMPONOTUS TANAEMYREX ALT CİNSİ KRALİÇEM PORTAKAL. DAHA YENİ FIRINDAN ÇIKMIŞ TAPTAZE YENİ PORTAKALLAR

Başlıktan anladığınız gibi Portakalın yeni işçileri çıktı benimde beklediğim gibi.Yeni Portakallar çıktığı için çok mutluyum:D.İlk işçiler beklediğimden çok daha büyük çıktı.Şuan şekerli su takviyesi yapmayı düşünmüyorum ANCAK gerçekten protein kaynağı alternatifine ihtiyacım var lütfen birisi yardımcı olsun.Un kurtlarım yeni cinsel olgunluğa ulaştığı için mikro un kurtlarının çıkması 2-3 hafta sürecek.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olsun.Aşağıdaki görüntüler Portakal ve Portakal Jr.lardan görüntüler:10927.jpg10931.jpg
MESSOR KOLONİLERİM:ÇİFTÇİ,EMEKÇİ,YEMCİ VE HASATÇİNİN YENİ LARVA VE YUMURTALARI

Geçen hafta aslında yumurta ve birkaç larva görmüştüm ancak hem unuttuğum için hemde sayıları az olduğu için belirrmemiştim.Bu messor kolonilerimin her hafta birşeyini unutuyorum.Bu hafta koloniler hem ambarlarını yenilesin hemde larvalarını beslesinler diye kuş yemi vereceğim.Bu messorlara başka türlü tohumlarda vermek istiyorum ne verebilirim fikriniz varsa lütfen yazın mesela messorlara kırmızı ve yeşil mercimek verilir mi?Büyük ihtimalle bir sıkıntı çıkmaz ama emin olmak lazım.Aşağıda Çiftçi,Emekçi,Yemi ve Hayatimin görüntüsü var:10923.jpg10924.jpg
10925.jpg10926.jpg

PHEİDOLE SP.:ALPARSLANIN YENİ LARVALARI VE BİRKAÇ YENİ YUMURTA
Alparslanın yeni larvaları oluşmuş ve yumurta sayısı fazlalaşmış.3-4 haftaya yeni Alparslan Jr.'lar çıkar diye düşünüyorum.Alparslan ile ilgili anlatacak bir konu kalmadı.Aşağıda Alparslanın bir görüntüsü mevcut (Yumurtalar gözükmüyor olabilir)

10934.jpg
CAMPONOTUS SP. KRALİÇEM. DÜNYANIN SONU GELDİ,İNATÇININ YUMURTALARI LARVA OLMUŞ!
Sonunda İnatçının bazı yumurtaları larvaya dönüştü,ancak 3 ayda oldu.Bu kadar yavaş gelişmesinin sebebinin iklim değişikliği olduğunu düşünüyorum ANCAK geldiği yer sadece yaşadığım için başka bir ilçesiydi neden inatçının yumurtalarının gelişimi bu kadar uzun sürdü hala tam olarak anlamış değilim.Ayrıca 3 hafta boyunca bakmamazlıkta yapmıştım gerçekten çok inatçı bir kraliçe ancak onun güzel ve sağlıklı bir koloni kurabileceğine inanıyorum ve kurabilirde inşallah.Aşağıda inatçının bir görüntüsü bulunuyor:10935.jpg

BONUS:KUŞUM MANGO VE ÖĞRENDİĞİ OYUN:
Kuşum Mango'ya elde sırt üstü yatmasını öğrettik ama sadece 5-6 saniye boyunca elde duruyor sonrasında ayağa kalkıyor.Bu yüzden Mangonun elde yatarkenki görüntüsünü çekemedim.Mangoya ayağını hareket ettirerek selam vermeyi öğretmek istiyorum(karşınıza belki çıkmıştır)ancak nasıl bu eğitimin verildiği hakkında bir fikrim yok Dmden yada buradan selam eğitiminin nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.Aşağıda görüntüler Mangonun bazı görüntülerini içeriyor:SONRAKİ HAFTA GÖRÜŞMEK ÜZERE!10937.jpg10940.jpg10936.jpg

sedatettin

Majör
Üye
(İlk önce söylemeliyim ki kuş eğitimi (istisnalar dışında) sabır gerektiren zor bir iştir, bunu bilin.) Hayvanın 1 ayağını elinize alıp kaldırın, hayvan izin verdiği sürece tutun ve işlemin sonunda ödül yemi vs. verin, hayvan bir ödül yemi vs. almak için bunu kendi yapmak isteyebilir daha sonralarda, buraya kadar gelebilirseniz eliniz olmadan denettirebilirsiniz. Tabii bunların hepsi hayvanın kişiliğine bağlıdır, daha kısa veya daha uzun da sürebilir veya hiç eğitilemiyebilir

Mangonun kayıp ikizi bulundu;
1784649100643.jpeg
1784649111730.jpeg

Son düzenleme:

det

Nanitik
Üye
Bu messorlara başka türlü tohumlarda vermek istiyorum ne verebilirim fikriniz varsa lütfen yazın mesela messorlara kırmızı ve yeşil mercimek verilir mi?
Yeşili bilmem ama kırmızı mercimek sevmiyorlar, en azından benimkiler sevmiyor. Çok uzun zamandır duruyor, hiç yemediler. Muhabbet kuşu yemi ve protein yeterli bence ama küçük taneli bulgur ve chia tohumu, çim tohumu gibi şeyleri seviyorlar diye biliyorum. Major çıkınca kırılmış mısır ve pirinç gibi sert şeyler de verebilirsiniz.

Winnie

Minör
Üye
HAFTA 5:HASATÇİNİN BÜYÜK İŞÇİSİ VE İNATÇININ BÜYÜYEN LARVALARI VE KOZALARI
PORTAKAL,PORTAKAL VE SADECE DAHA FAZLA PORTAKAL!

Camponotus kraliçem Portakalda kayda değer bir gelişme yok sadece daha fazla Portakal Jr. kozadan çıkmış.Haftaya tüm Portakal Jr.lar çıkar diye düşünüyorum geçen hafta "sonraki hafta tüm işçileri çıkar herhalde"dedim içimden ama çıkmadı umarım sonraki hafta işçilerin hepsi çıkar.Aşağıda Portakallardan bir görüntü var
12484.jpg
İNATÇININ BÜYÜYEN LARVALARI VE SARILMAYA BAŞLANAN ALPARSLAN:HİÇ Mİ GÜNCELLEME OLMAZ BE! KOZALAR:BU OLAYA İMPARATOR BİLE İNANAMADI
Günlüğün en önemli 2. olayı.Başlıktanda anlayacağınız üzere hafiften koza sarmaya başladı inatçı 3 larvayı kozaya sarmış ancak günlüğün ortasında buna inanamayıp gene kontrol etmeye gittim.İnatçıdan bunu beklemezdim.Hepsini kozaya sardığında ödül olarak ona çeyrek buffalo kurdu vereceğim çünkü bunu haketmiş olacak.Umarım İnatçıya nazar değmez çünkü inatçının yumurtlaması için uzun bir süre usulca bekledim.(usulca beklemedim ancak duygusal olsun diye usulca bekledim yazdım)Aşağıda İnatçının bir görüntüsü bulunmakta
12481.jpg
ALPARSLAN:SADECE BİRAZ BÜYÜK LARVA.
HEYECAN YOK,AKSİYON YOK,NEDİR BU?

Alparslanın SADECE biraz büyük larvası var o kadar.Aşağıya Alparslanın ve daha doğmamış Alparslan JR.'ların fotoğrafını ekliyorum12483.jpgHASATÇİNİN YENİ BÜYÜK İŞÇİSİ:
Sadece Hasatçinin büyük işçisi çıkmış Yemci,Emekçi ve Çiftçinin kayda değer bir gelişmesi olmadığı için Onların fotoğraflarını koymayacağım.İçimi bir mutluluk sardı şuan çok mutluyum:D .Sokakta gördüğüm o büyük messor işçileri boyutunda işçiler ne zaman çıkar gerçekten merak ediyorum bilgisi olan varsa yazsın lütfen.Bu işçi tohum kırabilir mi merak ediyorum ama genede tohumu ezip vereceğim.Aşağıda Hasatçinin bir görüntüsü bulunuyor12480.jpg
BONUS:MANGOOOOO
Bu hafta Mango'ya halka geçirme oyunu eğitimi verdim ancak tam olarak kavrayamadım öbür hafta tam olarak kavrar diye düşünüyorum.Aşağıdaki görüntüler Mangoya ait.Sonraki Hafta Görüşürüz!12485.jpg12486.jpg12487.jpg12488.jpg