Winnienin karışık günlüğü

Winnie

Minör
Üye
Selam ben yavuz ve bu benim camponotus günlüğüm.
Günlüğe larvalar pupaya girince başladım çünkü kraliçe veya larvaların ölmesi gibi bir durumda günlük boşa gidebilirdi.Bu camponotus kraliçenin adını portakal koydum çünkü göbeği portakala benziyor :D
İşte portakalın şuanki durumu:
9682.jpg9679.jpg
İlk fotoğrafta bana bakıyor gibi duruyordu:D
Sonraki haftaya onun gibi yeni portakallar çıkacağını düşünüyorum ancak un kurtlarımın hepsi böcek oldu ve buffalo kurdu siparişim daha gelmedi o yüzden sucuk yada kavurma vereceğim başka önerebileceğiniz alternatif protein kaynakları varsa aşağıya yazmanız benim için iyi olur.
Sonraki hafta görüşürüz!

Antcolony

Minör
Üye
Günlüğe larvalar pupaya girince başladım çünkü kraliçe veya larvaların ölmesi gibi bir durumda günlük boşa gidebilirdi.Bu camponotus kraliçenin adını portakal koydum çünkü göbeği portakala benziyor :D
Ekli dosyayı görüntüle 82143Ekli dosyayı görüntüle 82144
Sonraki haftaya onun gibi yeni portakallar çıkacağını düşünüyorum ancak un kurtlarımın hepsi böcek oldu ve buffalo kurdu siparişim daha gelmedi o yüzden sucuk yada kavurma vereceğim başka önerebileceğiniz alternatif protein kaynakları varsa aşağıya yazmanız benim için iyi olur.
Sonraki hafta görüşürüz!
Takip edeceğim güzel bir günlük olacak gibi😉

yağızalp

Replete
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 82143Ekli dosyayı görüntüle 82144
Sonraki hafta görüşürüz!
Hocam pupalar daha beyaz gibi biraz zamanı var yetişmez büyük ihtimalle ama böceklerin çiftleştiğini gördüğünüz zamandan 1 ay veya 2 ay sonra mikro kurtlar çıkıyor belki yetişir ve takipteyim

Winnie

Minör
Üye
3. HAFTA:SARARMAYA BAŞLAYAN PUPALAR VE GÜNLÜĞE KATILAN YENİ ÜYELER
Ben Yavuz ve bu günlüğün 3. Haftası ve yeni gelişmelerle karşınızdayım!Öncelikle Günlüğe uzun süreden beri katmak istediğim 4 adet koloni ve 2 adette kraliçe vardı.Bu kraliçeleri ve kolonileride artık günlüğümde paylaşacağım.
PORTAKAL
Portakalın cinsi bildiğiniz üzere camponotus.Portakaldaki tek gelişme pupaların aşırı sararması baya fazla sararmış yarın yada bir hafta bile geçmeden işçiler çıkabilir ancak stres etmemek adına rutin bir şekilde kontrol etmeye devam edeceğim.İşte aşağıda portakaldan bazı görüntüler var.(Biraz sabırsız olduğum için fotoğraflar bulanık çıktı:D)
10675.jpg10676.jpg10677.jpg
FIRINDAN TAPTAZE PHEİDOLE KRALİÇESİ:ALPARSLAN
Bu pheidole kraliçesini geçen hafta salı buldum ancak kraliçeyi bir köşeye koyup unuttuğum için günlüğe 1 hafta geç ekledim.İşte buda Alparslanın bir fotoğrafı.1784035270954.jpg
GÜNLÜĞE YENİ EKLENMİŞ MESSOR KOLONİLERİM:ÇİFTÇİ,EMEKÇİ,YEMCİ VE HASATÇİ
Bu kraliçeleri 27 Martta bulmuştum kraliçelerim türleri dediğim gibi messor.Bu kolonilerede günlük açmayı planlıyordum ancak uğraşmak istemememiştim şimdi ise bir günlüğüm var artık ekleyebilirim.Çiftçi ve yemcinin birkaç 2. Nesil. işçisi çıkmış gibi duruyor ancak emekçi ve hasatçinin daha çıkmadı.Aşağıda bu kolonilerden bazı görüntüler.1784036301021.jpg1784036370706.jpg1784036417096.jpg1784036454668.jpg

CAMPONOTUS SP. KRALİÇEM:İNATÇI
İnatçının cinsi dediğim gibi camponotus ancak ismini inatçı koymamın ismi 1 AY GEÇTİKTEN SONRA YUMURTLAMASI(3 HAFTA KONTROL ETMEMEME RAĞMEN)VE YUMURTA SAYISININ AŞIRI AZ OLMASI.Aşağıya İnatçının bir fotoğrafını bırakıyorum.
1784037052363.jpg
BONUS:MANGO
Mangonun cinsi sevda papağanı ve mangoyuda günlüğüme dahil etmek istedim aşağıda görüntüler kuşum mangoya ait.Sonraki hafta görüşmek üzere!

9554.jpg9476.jpg

Ekli dosyalar

• 9516.jpg
    9516.jpg
    29.6 KB · Görüntüleme: 3
  • 9141.jpg
    9141.jpg
    39.4 KB · Görüntüleme: 3

sedatettin

Majör
Üye
Hocam günlük ismi konusunda yaratıcı olun😂