Uygun mudur?

IAkinI

Yumurta
Üye
Hobiye gayet yeniyim. Ve birini dün, birini bugün bulduğum 2 tane messor kraliçem var. Şu anlık test tüpü içindeler. Koloni biraz büyüdüğü zaman tüpten bir yaşam alanına geçmelerini istiyorum ve YouTube da izlediğim videodan esinlenerek şöyle bir şey yaptım. Şimdilik tek bağlantı var. İlk olarak aktarmayı oradan yapıp, ileride outworld'e bağlamak istiyorum.
Formikaryumu gazbetondan yaptım ama sanki içindeki hava kabarcıkları biraz fazla büyük ya da bana öyle geliyor.
Kulak pamuğu kutusundan yaptım bu arada. 12x10cm civarı bir şey.
Onun haricinde burada karıncalar rahat eder mi? Daha büyük bir şey mi yapmam gerekir?
Outworld olarak bir yoğurt kabı aldım ve içini alçı ile doldurup, üstüne silis kum döktüm.
Kafa karışıklığı önlemek için
1. Sorum, bu formikaryum yeterli midir? Derinliği, chamberlar nasıl? Büyütmem mi gerekir?
2. Sorum, outworld hakkında yorumlarınız nedir?
3. Sorum, 15-20 işçili bir koloniyi formikaryuma aldıktan sonra hemen outworld mantıklı mı? Yoksa biraz daha beklemek mi daha sağlıklı olur?

Ekli dosyalar

• IMG20220423212452.jpg
    IMG20220423212452.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG20220423213255.jpg
    IMG20220423213255.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG20220423212532.jpg
    IMG20220423212532.jpg
    64.5 KB · Görüntüleme: 27

Bora

Yumurta
Üye
Hobiye gayet yeniyim. Ve birini dün, birini bugün bulduğum 2 tane messor kraliçem var. Şu anlık test tüpü içindeler. Koloni biraz büyüdüğü zaman tüpten bir yaşam alanına geçmelerini istiyorum ve YouTube da izlediğim videodan esinlenerek şöyle bir şey yaptım. Şimdilik tek bağlantı var. İlk olarak aktarmayı oradan yapıp, ileride outworld'e bağlamak istiyorum.
Formikaryumu gazbetondan yaptım ama sanki içindeki hava kabarcıkları biraz fazla büyük ya da bana öyle geliyor.
Onun haricinde burada karıncalar rahat eder mi? Daha büyük bir şey mi yapmam gerekir?
Outworld olarak bir yoğurt kabı aldım ve içini alçı ile doldurup, üstüne silis kum döktüm.
1. Sorum, bu formikaryum yeterli midir? Derinliği, chamberlar nasıl? Büyütmem mi gerekir?
3. Sorum, 15-20 işçili bir koloniyi formikaryuma aldıktan sonra hemen outworld mantıklı mı? Yoksa biraz daha beklemek mi daha sağlıklı olur?
1- Derinliğ Bence yeterlidir bir oynama yapmanız gerek yok
2- outworld gayet güzel olmuş fakat Lasiuslar Kumda yürüyemezler o yüzden Lasius bulursanız kumu kaldırmak zorundasınız
3-Birkere 15-20 işçide bırakın outworldü Fomicariuma almanız bile mantıksız nedir bu aralar insanların Bir Ya Formicarium Ya Outworld hevesi hiç anlamış değilim 15-20 işçiyi bırakın 50-60 İşçi bile formicariuma almak için gereksiz erken bir sakin olun ya 😅😉🤣
———— İyi Hobiler 🐜🙂

Roe

Yumurta
Üye
Bence messorlar için gayet iyi bir outworld ama kesinlikle biraz beklemen lazım hemen alma buraya