Ara ara bakıyorum ama sıkıntı yok larva ve yumurtalar saglam yeni kraliçenin tüpüne taşımışlar kraliçe tüpler arası gezip duruyor herhangi bir kavga yok heralde alıştılarAdınıza sevindim. Umarım ilerleyen süreçte de taşkınlık çıkarmazlar. Merakla takipteyim 😊
Taşkınlık çıktı malesef dün kraliçe biraz baygın gibi hareket ediyordu bugünde infaz etmişler malesef kafasını kopartmışlar ve agzında larva varkenAdınıza sevindim. Umarım ilerleyen süreçte de taşkınlık çıkarmazlar. Merakla takipteyim 😊
boşta duran 1 kraliçem daha var aslında aylardır yumurtlayıp geri yiyen aklımda onuda deneyde kullanmak varÜzüldüm hocam, geçmiş olsun. Bu durumda tek yapabileceğiniz buydu zaten. Bazen en mantıklı şey bile işe yaramayabiliyor. Deneyim olmuş oldu en azından. İyi hobiler.
Sterslik bir durumu yok aslında çok yogun çalışan biri olduğum için 2 haftada 1 bakıyorum çoğu kolonim messor oldugu için yem veriyorum zaman ayırıp kurtçuk vermeye bile fırst bulamıyorum bazenOna birşey diyemem ama kraliçesiz koloninizde hala larva ve yumurtalar varsa aynı türden yumurtasız kraliçelere transfer edebilirsiniz. O kolonide sanırım artık umut yok. Hatta kraliçeyi oraya transfer edecekseniz öncesinde yumurtaları kraliçeye vermenizin belki kabullenme sürecinde etkisi olabilir. Bir de yumurtalarını yemelerinin sebebi ne acaba? Stres ya da besin ihtiyacı olabilir mi? Aphaenogasterlar sanırım stres karşısında yumurta yemeye çok meyilliler ve yumurtalar larva olduktan sonra ufak ufak beslemelerin önerildiğini okumuştum.