Yakın zamanda aldığım 60-80 işçili aphaenogaster kolonisi patlatışmıştı. 1 tane bile pupa yoktu, küçücük larvalar ve yumurtalar vardı sadece. Beslemeye devam ettikten sonra da tahmin ettiğim şey larvalardan yarısından prens çıktı. Bu kadar genç bir kolonin bu kadar fazla prens üremesi normal bir durum değil patlatıldığının başka bir kanıtı.
Sizi kötülemek istemeyip hem nereden aldığımı gizleyip hemde koloni patlatıldığını söylemek yerine forumdaki insanlara satıcısı larva ve yumurta eklediğini söylemiştim ama bu kadar kişi sorgulayınca ne yaşadığımı anlatmak istedim.
Bir başka düşündüğüm olasılıksa size splendidaları satan kişi koloniyi patlatıp size para ile satmıştır fakat bu durumda sizin bunu kolaylıkla anlayabilmeniz gerekiyor.
Üstte döllenmemiş kraliçe satan kişi ile bağlarınızı koparttığınız belirtmişsiniz. Buna çok sevindim. Eğer spelendidaları aldıysanız size satan o satıcı ile bağlarınızı koparmanız iyi olur.
Ben canlı alımını bu dönemde önermiyorum. Önceden arkadaşım formikaryum alıp beğenmişti. Uawında dediği kadarıyla da yanlış bir ürün geldiğinde telafesini yapıyormuş ekipman konusunda problem çekeceğinizi düşünmüyorum.
Canlı yem ürün kısmında uzun süredir morio kurdunun ve lobster hamam böceğinin görselleri yanlış.