Un kurdu pupa evresi.

ege0604

Larva
Üye
Pupa evresinde nasıl bir ortamda bulunmalı? Ayrıca yumurtlayan böcekler var,onlar yaklaşık 1 aydır benimle, ne zaman yumurtadan çıkar un kurtları?

Moderatör tarafında düzenlendi:

KayraButler

Pupa
Üye
Sıcaklık ve nem uygunsa 5-6 gün içinde çıkarlar. Fakat bunu kesin olarak görmek zor; zaman geçtikçe gelişimi daha net fark edersin.

ege0604

Larva
Üye
Sıcaklık ve nem uygunsa 5-6 gün içinde çıkarlar. Fakat bunu kesin olarak görmek zor; zaman geçtikçe gelişimi daha net fark edersin.
Peki pupalar nasıl bir yerde durmalı? pupalarım haftalardır böceğe dönüşmedi.

KayraButler

Pupa
Üye
Peki pupalar nasıl bir yerde durmalı pupalarim haftalardır bocege dönüşmedi
Pupaları ayrı bir kaba koy. Altına yataklık yapmana gerek yok; pupalar yemek yemez ve su içmezler. Ancak neme ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden bulundukları kaba bir parça ıslak pamuk koy ve pamuk kurudukça tekrar ıslat. Bu şekilde sağlıklı bir şekilde gelişip kısa süre içinde çıkarlar.

ege0604

Larva
Üye
Pupaları ayrı bir kaba koy. Altına yataklık yapmana gerek yok; pupalar yemek yemez ve su içmezler. Ancak neme ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden bulundukları kaba bir parça ıslak pamuk koy ve pamuk kurudukça tekrar ıslat. Bu şekilde sağlıklı bir şekilde gelişip kısa süre içinde çıkarlar.
Ben daha önce ıslak sünger koydum ve çoğu pupam öldü o yüzden Bodrum'da duruyorlar sadece o kadar. Nemden dolayı olmuş olabilir.

ege0604

Larva
Üye
Reis pupalarım çıkmıyor. Yumurtalardan un kurdu çıkmıyor. Yumurta için ideal sıcaklık 24 derece falan diyorlar ama Bodrum o sıcaklıklara ulaşamıyor bile. Aldığımdan beri sadece geriliyor kolonim, sıcaklık tek hata olabilir mi?

Mikrox

Minör
Üye
Reis pupalarim çıkmıyor. Yumurtalardan un kurdu çıkmıyor. Yumurta için ideal sıcaklık 24 derece falan diyorlar ama Bodrum o sıcaklıklara ulaşamıyor bile. Aldığımdan beri sadece geriliyor kolonim sıcaklık tek hata olabilirmi?
Sıcaklık önemli. Nemden ziyade sıcaklık kritik. Soğukta üretimde yavaşlıyor böcek ölümüde artıyor. Besin sıklığınız nedir? Örneğin sulu besinleri kaç günde bir veriyorsunuz? Pupadan çıkmama yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklıdır. Yaklaşık 200'e yakın un kurdu böceği ürettim şuan elimde 120'ye yakın böcek var. Pupa evresinde çıkım oranlarında kendi tecrübemden diyecek olursam sıcaklık önemli. Nem olarak zaten yataklıklarına koyduğunuz sulu yiyecek o nemi hallediyordur. Aşırı kuru ortam olmadığı sürece sorun yaşamazsınız, ortam nemi yeter. Sıcaklık için ev ortamında küçük bir yer ayarlamanız en iyisi. Kurt halinde ölen oldumu peki bu süreçte?

ege0604

Larva
Üye
Sıcaklık önemli. Nemden ziyade sıcaklık kritik. Soğukta üretimde yavaşlıyor böcek ölümüde artıyor. Besin sıklığınız nedir? Örneğin sulu besinleri kaç günde bir veriyorsunuz? Pupadan çıkmama yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklıdır. Yaklaşık 200'e yakın un kurdu böceği ürettim şuan elimde 120'ye yakın böcek var. Pupa evresinde çıkım oranlarında kendi tecrübemden diyecek olursam sıcaklık önemli. Nem olarak zaten yataklıklarına koyduğunuz sulu yiyecek o nemi hallediyordur. Aşırı kuru ortam olmadığı sürece sorun yaşamazsınız, ortam nemi yeter. Sıcaklık için ev ortamında küçük bir yer ayarlamanız en iyisi. Kurt halinde ölen oldumu peki bu süreçte?
Kurt değil, yaklaşık 100 tane böcek, 20 kurt hâllerinden hepsi pupa oldu. Yaklaşık 3 günde bir de patates veya havuç veriyorum ama hiç yumurta yok. Şu anda 2 tane pupamı ıslak pamuklu ortamda ilk kez dönüştürmeyi başardım ama tek problemim artık yumurta olmaması.

Mustafaf

Media
Üye
Kurt değil yaklaşık 100 tane böcek 20 kurt hallerinden hepsi pupa oldu yaklaşık 3 günde birde patates veya havuç veriyorum ama hiç yumurta yok şu anda 2 tane pupami ıslak pamuklu ortamda ilk kez dönüştürmeyi başardım ama tek problemim artık yumurta olmanasi
Islak pamuk neden koyuyorsunuz anlamadım. İhtiyaçları yok; nem ve sıvı ihtiyacını verdiğiniz havuç, patates ve benzeri besinlerden alıyorlar.

3 kutu sistemi yaptığınızı düşünüyorum. 1. kutuda kurt formları, 2. kutuda pupalar, 3. kutuda ise böcekler olmalı. Pupa kutusunda ise yataklık çok az olmalı ve pupaları böcek olduğunda böcek kabına koymalısınız. Kurt kabındaki pupaları da direkt pupa kabına koymalısınız.

Büyük ihtimal ölü pupaların böcek olmasını bekliyorsunuz.

ege0604

Larva
Üye
Islak pamuk neden koyuyorsunuz anlamadım. İhtiyaçları yok; nem ve sıvı ihtiyacını verdiğiniz havuç, patates ve benzeri besinlerden alıyorlar.

3 kutu sistemi yaptığınızı düşünüyorum. 1. kutuda kurt formları, 2. kutuda pupalar, 3. kutuda ise böcekler olmalı. Pupa kutusunda ise yataklık çok az olmalı ve pupaları böcek olduğunda böcek kabına koymalısınız. Kurt kabındaki pupaları da direkt pupa kabına koymalısınız.

Büyük ihtimal ölü pupaların böcek olmasını bekliyorsunuz.
Ölü pupaları hareket etmeyince uzun zaman arıyorum hareket edenler duruyor sadece ve pupa kabına daha fazla nem olması için sadece ıslak pamuk koydum yataklık olması gerektiğini bilmiyordum

Mustafaf

Media
Üye
Ölü pupaları hareket etmeyince uzun zaman arıyorum hareket edenler duruyor sadece ve pupa kabına daha fazla nem olması için sadece ıslak pamuk koydum yataklık olması gerektiğini bilmiyordum
Islak pamuğu alınız gerek yok koymaya sadece pupaları böcek olduklarında böcek kabına alın yeter yataklığın az olmasının sebebi gözünüzden kaçar ise besin alması için.