Peki pupalar nasıl bir yerde durmalı? pupalarım haftalardır böceğe dönüşmedi.Sıcaklık ve nem uygunsa 5-6 gün içinde çıkarlar. Fakat bunu kesin olarak görmek zor; zaman geçtikçe gelişimi daha net fark edersin.
Pupaları ayrı bir kaba koy. Altına yataklık yapmana gerek yok; pupalar yemek yemez ve su içmezler. Ancak neme ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden bulundukları kaba bir parça ıslak pamuk koy ve pamuk kurudukça tekrar ıslat. Bu şekilde sağlıklı bir şekilde gelişip kısa süre içinde çıkarlar.Peki pupalar nasıl bir yerde durmalı pupalarim haftalardır bocege dönüşmedi
Haftalardır dönüşmediyse farklı bir sıkıntı olabilir, bilginiz olsun, fotoğraf paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabilirimPeki pupalar nasıl bir yerde durmalı pupalarim haftalardır bocege dönüşmedi
Ben daha önce ıslak sünger koydum ve çoğu pupam öldü o yüzden Bodrum'da duruyorlar sadece o kadar. Nemden dolayı olmuş olabilir.Pupaları ayrı bir kaba koy. Altına yataklık yapmana gerek yok; pupalar yemek yemez ve su içmezler. Ancak neme ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden bulundukları kaba bir parça ıslak pamuk koy ve pamuk kurudukça tekrar ıslat. Bu şekilde sağlıklı bir şekilde gelişip kısa süre içinde çıkarlar.
Bodrum soğuk değilse sorun olmaz soğukta çok uzun sürer çıkmalarıBen daha önce ıslak sunger koydum ve çoğu pupam öldü o yüzden Bodrum'da duruyorlar sadece o kadar nemden dolayı olmuş olabilir
Bodrum çok soğuk değil ama dediğim gibi nem kaynağı yoktu herhangi bir şekilde. Şimdi ekleyeceğim.Bodrum soğuk değilse sorun olmaz soğukta çok uzun sürer çıkmaları
Reis pupalarım çıkmıyor. Yumurtalardan un kurdu çıkmıyor. Yumurta için ideal sıcaklık 24 derece falan diyorlar ama Bodrum o sıcaklıklara ulaşamıyor bile. Aldığımdan beri sadece geriliyor kolonim, sıcaklık tek hata olabilir mi?Sıcaklık ve nem uygunsa 5-6 gün içinde çıkarlar. Fakat bunu kesin olarak görmek zor; zaman geçtikçe gelişimi daha net fark edersin.
Sıcaklık önemli. Nemden ziyade sıcaklık kritik. Soğukta üretimde yavaşlıyor böcek ölümüde artıyor. Besin sıklığınız nedir? Örneğin sulu besinleri kaç günde bir veriyorsunuz? Pupadan çıkmama yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklıdır. Yaklaşık 200'e yakın un kurdu böceği ürettim şuan elimde 120'ye yakın böcek var. Pupa evresinde çıkım oranlarında kendi tecrübemden diyecek olursam sıcaklık önemli. Nem olarak zaten yataklıklarına koyduğunuz sulu yiyecek o nemi hallediyordur. Aşırı kuru ortam olmadığı sürece sorun yaşamazsınız, ortam nemi yeter. Sıcaklık için ev ortamında küçük bir yer ayarlamanız en iyisi. Kurt halinde ölen oldumu peki bu süreçte?Reis pupalarim çıkmıyor. Yumurtalardan un kurdu çıkmıyor. Yumurta için ideal sıcaklık 24 derece falan diyorlar ama Bodrum o sıcaklıklara ulaşamıyor bile. Aldığımdan beri sadece geriliyor kolonim sıcaklık tek hata olabilirmi?
Kurt değil, yaklaşık 100 tane böcek, 20 kurt hâllerinden hepsi pupa oldu. Yaklaşık 3 günde bir de patates veya havuç veriyorum ama hiç yumurta yok. Şu anda 2 tane pupamı ıslak pamuklu ortamda ilk kez dönüştürmeyi başardım ama tek problemim artık yumurta olmaması.Sıcaklık önemli. Nemden ziyade sıcaklık kritik. Soğukta üretimde yavaşlıyor böcek ölümüde artıyor. Besin sıklığınız nedir? Örneğin sulu besinleri kaç günde bir veriyorsunuz? Pupadan çıkmama yüksek ihtimalle sıcaklıktan kaynaklıdır. Yaklaşık 200'e yakın un kurdu böceği ürettim şuan elimde 120'ye yakın böcek var. Pupa evresinde çıkım oranlarında kendi tecrübemden diyecek olursam sıcaklık önemli. Nem olarak zaten yataklıklarına koyduğunuz sulu yiyecek o nemi hallediyordur. Aşırı kuru ortam olmadığı sürece sorun yaşamazsınız, ortam nemi yeter. Sıcaklık için ev ortamında küçük bir yer ayarlamanız en iyisi. Kurt halinde ölen oldumu peki bu süreçte?
Islak pamuk neden koyuyorsunuz anlamadım. İhtiyaçları yok; nem ve sıvı ihtiyacını verdiğiniz havuç, patates ve benzeri besinlerden alıyorlar.Kurt değil yaklaşık 100 tane böcek 20 kurt hallerinden hepsi pupa oldu yaklaşık 3 günde birde patates veya havuç veriyorum ama hiç yumurta yok şu anda 2 tane pupami ıslak pamuklu ortamda ilk kez dönüştürmeyi başardım ama tek problemim artık yumurta olmanasi