Epey yüksekte buldum dışarısı 17 18 derece doğu karadenizdeyim evet. Bakımı hakkında öneriniz tavsiyeniz var mı? Rehberini bulamadım forumdaManica rubida kraliçesi. Muhtemelen Doğu Karadeniz bölgesinde buldun. Bakımını sevdiğim türlerden biridir.
Hocam genel olarak bu dereceleri seven bir tür. 20 derecelerde besleniyor bildiğim kadarıyla.Epey yüksekte buldum dışarısı 17 18 derece doğu karadenizdeyim evet. Bakımı hakkında öneriniz tavsiyeniz var mı? Rehberini bulamadım forumda
Hocam bunların sokarak saldırdıklarını biliyorum zehirleri insana sıkıntı verecek düzeyde olma ihtimali var mı ?Hocam genel olarak bu dereceleri seven bir tür. 20 derecelerde besleniyor bildiğim kadarıyla.
Evet sokarak saldıran bir tür. Kesin olarak bir bilgim yok ama ben sıkıntılı bi zarar vereceğini düşünmüyorum.Hocam bunların sokarak saldırdıklarını biliyorum zehirleri insana sıkıntı verecek düzeyde olma ihtimali var mı ?
Dağa kamp için çıkmıştım inerken denk geldim rakım 1700 1800 civarı yağmurdan sonra buldum gümüşhane taraflarındaEvet sokarak saldıran bir tür. Kesin olarak bir bilgim yok ama ben sıkıntılı bi zarar vereceğini düşünmüyorum.
Hocam merak ettiğimden soruyorum hangi şehir ve nasıl bir yerde buldunuz?
https://karincaciftligim.com/thread...arihler-ve-bolgeler.14578/page-35#post-219516 Hocam bu konuya kaydederseniz elimizde veri bulunmuş olur.Dağa kamp için çıkmıştım inerken denk geldim rakım 1700 1800 civarı yağmurdan sonra buldum gümüşhane taraflarında
Yuva içi sıcaklığı 18-24 arası tutmanı öneririm. Aşırı sıcaklar veya bu derecelerin üstü bu canlılar için ölümcül olabiliyor. Bulunduğun bölge zaten genelde bu sıcaklıklarda seyderiyor yani herhangi bir test tüpü kurulumu yapman yeterli şu seviyede. Bu tür semi claustral yani işçiler çıkmadan önce besleme yapman lazım. Şu anlık bilmen gerekenler bunlar.Tür hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum
Zehirlerinin çok sıkıntılı bir durumu oluyor mu peki sokulma durumunda ? bu kadar küçük canlıların insanı çok etkileyebileceklerini düşünmüyorum ama yaşadığım evde arı sokmasına alerjisi olan arkadaşım var. tedirginim o konuda bilgiler için teşekkür ederimYuva içi sıcaklığı 18-24 arası tutmanı öneririm. Aşırı sıcaklar veya bu derecelerin üstü bu canlılar için ölümcül olabiliyor. Bulunduğun bölge zaten genelde bu sıcaklıklarda seyderiyor yani herhangi bir test tüpü kurulumu yapman yeterli şu seviyede. Bu tür semi claustral yani işçiler çıkmadan önce besleme yapman lazım. Şu anlık bilmen gerekenler bunlar.
Arkadaşın sokulmazsa sorun yok. Yani kendinizi sokturmazsanız bir şey olmaz. Arı sokmasına benzer bir sokması vardır. O yüzden dikkat edebilirsiniz.Zehirlerinin çok sıkıntılı bir durumu oluyor mu peki sokulma durumunda ? bu kadar küçük canlıların insanı çok etkileyebileceklerini düşünmüyorum ama yaşadığım evde arı sokmasına alerjisi olan arkadaşım var. tedirginim o konuda bilgiler için teşekkür ederim