Türü nedir?

Cann

Larva
Üye
Türü nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_6059.jpeg
    IMG_6059.jpeg
    32.6 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_6058.jpeg
    IMG_6058.jpeg
    37 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_6057.jpeg
    IMG_6057.jpeg
    38.5 KB · Görüntüleme: 47

KingCat

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Epey yüksekte buldum dışarısı 17 18 derece doğu karadenizdeyim evet. Bakımı hakkında öneriniz tavsiyeniz var mı? Rehberini bulamadım forumda
Hocam genel olarak bu dereceleri seven bir tür. 20 derecelerde besleniyor bildiğim kadarıyla.

KingCat

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam bunların sokarak saldırdıklarını biliyorum zehirleri insana sıkıntı verecek düzeyde olma ihtimali var mı ?
Evet sokarak saldıran bir tür. Kesin olarak bir bilgim yok ama ben sıkıntılı bi zarar vereceğini düşünmüyorum.

Hocam merak ettiğimden soruyorum hangi şehir ve nasıl bir yerde buldunuz?

Cann

Larva
Üye
Evet sokarak saldıran bir tür. Kesin olarak bir bilgim yok ama ben sıkıntılı bi zarar vereceğini düşünmüyorum.

Hocam merak ettiğimden soruyorum hangi şehir ve nasıl bir yerde buldunuz?
Dağa kamp için çıkmıştım inerken denk geldim rakım 1700 1800 civarı yağmurdan sonra buldum gümüşhane taraflarında

Poosedion

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tür hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum
Yuva içi sıcaklığı 18-24 arası tutmanı öneririm. Aşırı sıcaklar veya bu derecelerin üstü bu canlılar için ölümcül olabiliyor. Bulunduğun bölge zaten genelde bu sıcaklıklarda seyderiyor yani herhangi bir test tüpü kurulumu yapman yeterli şu seviyede. Bu tür semi claustral yani işçiler çıkmadan önce besleme yapman lazım. Şu anlık bilmen gerekenler bunlar.

Cann

Larva
Üye
Yuva içi sıcaklığı 18-24 arası tutmanı öneririm. Aşırı sıcaklar veya bu derecelerin üstü bu canlılar için ölümcül olabiliyor. Bulunduğun bölge zaten genelde bu sıcaklıklarda seyderiyor yani herhangi bir test tüpü kurulumu yapman yeterli şu seviyede. Bu tür semi claustral yani işçiler çıkmadan önce besleme yapman lazım. Şu anlık bilmen gerekenler bunlar.
Zehirlerinin çok sıkıntılı bir durumu oluyor mu peki sokulma durumunda ? bu kadar küçük canlıların insanı çok etkileyebileceklerini düşünmüyorum ama yaşadığım evde arı sokmasına alerjisi olan arkadaşım var. tedirginim o konuda bilgiler için teşekkür ederim

Poosedion

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Zehirlerinin çok sıkıntılı bir durumu oluyor mu peki sokulma durumunda ? bu kadar küçük canlıların insanı çok etkileyebileceklerini düşünmüyorum ama yaşadığım evde arı sokmasına alerjisi olan arkadaşım var. tedirginim o konuda bilgiler için teşekkür ederim
Arkadaşın sokulmazsa sorun yok. Yani kendinizi sokturmazsanız bir şey olmaz. Arı sokmasına benzer bir sokması vardır. O yüzden dikkat edebilirsiniz.