Biri daha zayıf acaba takviye yapmam gerekiyor mu yoksa kendi haline mi bırakmak lazımCamponotus (tanaemyrmex) sp. kraliçeleri.
Gerekli değil ama istersebiz biraz şekerli su verebilirsiniz.Biri daha zayıf acaba takviye yapmam gerekiyor mu yoksa kendi haline mi bırakmak lazım
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Eğer söylediğiniz bilginin doğruluğundan emin değilseniz, kesin ifadeler kullanarak konu sahibinin aklını karıştırmamanızı rica ederim. Bana göre her iki kraliçe de Camponotus cinsinin Tanaemyrmex alt cinsine ait ve yüksek ihtimalle baldacci olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Cataglyphis livida, boyut olarak Camponotus'tan daha küçüktür ve thoraxın uzunluğu, yapısı ile genel vücut formu gibi belirgin morfolojik özellikler üzerinden ayırt edilebilir. Lütfen %100 emin olmadığınız konularda kesinlik belirten ifadeler kullanmamaya özen gösterin. Bu, yanlış yönlendirmelerin önüne geçecektir.Aynı cins değil üsteki Cataglyphis livida veya Cataglyphis sp. altakini ise anlamadım Campanotus yada Cataglyphis
Benim elimde de cataglyphis livida-viaticodies kraliçeleri var ve kendileri 9 mm boyutlarındalar yani üstteki spesimen ya steroidli bir spesimen ya da siz büyük yanılgıdasınız bir daha lütfen zaten çözümlenmiş veya üzerinde hemfikir olunmuş konulara farklı bir cevap yazmayınAynı cins değil üsteki Cataglyphis livida veya Cataglyphis sp. altakini ise anlamadım Campanotus yada Cataglyphis