Türü nedir?

Fıran0710

Yumurta
Üye
İkisini de ayrı yerler de buldum, aynı cinse benziyor. Türünü bilen yardımcı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_5201.png
    IMG_5201.png
    162.1 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_5200.png
    IMG_5200.png
    171.3 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_5199.png
    IMG_5199.png
    153.8 KB · Görüntüleme: 37
Moderatör tarafında düzenlendi:

dobela

Yumurta
Üye
Aynı cins değil üsteki Cataglyphis livida veya Cataglyphis sp. altakini ise anlamadım Campanotus yada Cataglyphis

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Aynı cins değil üsteki Cataglyphis livida veya Cataglyphis sp. altakini ise anlamadım Campanotus yada Cataglyphis
Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Eğer söylediğiniz bilginin doğruluğundan emin değilseniz, kesin ifadeler kullanarak konu sahibinin aklını karıştırmamanızı rica ederim. Bana göre her iki kraliçe de Camponotus cinsinin Tanaemyrmex alt cinsine ait ve yüksek ihtimalle baldacci olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Cataglyphis livida, boyut olarak Camponotus'tan daha küçüktür ve thoraxın uzunluğu, yapısı ile genel vücut formu gibi belirgin morfolojik özellikler üzerinden ayırt edilebilir. Lütfen %100 emin olmadığınız konularda kesinlik belirten ifadeler kullanmamaya özen gösterin. Bu, yanlış yönlendirmelerin önüne geçecektir.

yücehayvanat

Media
Üye
Benim elimde de cataglyphis livida-viaticodies kraliçeleri var ve kendileri 9 mm boyutlarındalar yani üstteki spesimen ya steroidli bir spesimen ya da siz büyük yanılgıdasınız bir daha lütfen zaten çözümlenmiş veya üzerinde hemfikir olunmuş konulara farklı bir cevap yazmayın