Formica sanguinea kraliçesi. @Cio bakımı hakkında bilgiye sahip diye biliyorum.Kraliçe buldum, Ankardayım. Evin bahçesinde buldum, Formica sangueina olduğunu düşünüyorum. Türü nedir? Bakımı hakkında nereden bilgi edinebilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 81751Ekli dosyayı görüntüle 81751Ekli dosyayı görüntüle 81752Ekli dosyayı görüntüle 81754Ekli dosyayı görüntüle 81755
Formica sanguinea kraliçesi. @Cio bakımı hakkında bilgiye sahip diye biliyorum.Kraliçe buldum, Ankardayım. Evin bahçesinde buldum, Formica sangueina olduğunu düşünüyorum. Türü nedir? Bakımı hakkında nereden bilgi edinebilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 81751Ekli dosyayı görüntüle 81751Ekli dosyayı görüntüle 81752Ekli dosyayı görüntüle 81754Ekli dosyayı görüntüle 81755
Sizce bir formica kolonisi feda etmeye değer mi?Evet Formica sanguinea kraliçesi bulmuşsunuz. Kendisi parazitik bir türdür ve köle olan formicaların(Serviformica alt cinsi) kolonilerine girerek asıl kraliçeyi öldürür, sonra kendisi kraliçenin yerine geçer ve yumurtalarına bakım yapmaları için diğer formicaları köleleştirir. Bakımı zordur diyebiliriz çünkü kendisi koloni kuramaz. Bu türe bakmak için en başta ya bu alt cinsten bir koloninizi feda edeceksiniz ya da yine bu alt cinsten işçi pupası eklemesi yapacaksınız. Ayrıca koloninin devamlılığı için düzenli olarak pupa eklemesi de yapmanız gerekiyor.
Şunda onu düşünüyorum elinde 20-30 işçili seviformica altcinsinden koloni var. Bir koloni kaybediyosun ama bir kolonide kazanıyosun aklımı çekiyor.Sizce bir formica kolonisi feda etmeye değer mi?
Reis istersen sana gönderebilirim kraliceyi salcamŞunda onu düşünüyorum elinde 20-30 işçili seviformica altcinsinden koloni var. Bir koloni kaybediyosun ama bir kolonide kazanıyosun aklımı çekiyor.
Yalnızca tek bir koloni kaybetmiyorsunuz aslında. Gelişim süreci boyunca yeniden köleleştirecek bireylere ihtiyaç duyacaklarından birden fazla koloniden pupa ve larva eklemeniz gerekecek. Dolaylı yoldan birkaç koloninin sonunu getirebilir bu durum.Şunda onu düşünüyorum elinde 20-30 işçili seviformica altcinsinden koloni var. Bir koloni kaybediyosun ama bir kolonide kazanıyosun aklımı çekiyor.
Reis buna tüp yaptım, karanlık ortama koydum, direkt yumurtamı ekleyeyim yoksa biraz dursun mu?Evet Formica sanguinea kraliçesi bulmuşsunuz. Kendisi parazitik bir türdür ve köle olan formicaların(Serviformica alt cinsi) kolonilerine girerek asıl kraliçeyi öldürür, sonra kendisi kraliçenin yerine geçer ve yumurtalarına bakım yapmaları için diğer formicaları köleleştirir. Bakımı zordur diyebiliriz çünkü kendisi koloni kuramaz. Bu türe bakmak için en başta ya bu alt cinsten bir koloninizi feda edeceksiniz ya da yine bu alt cinsten işçi pupası eklemesi yapacaksınız. Ayrıca koloninin devamlılığı için düzenli olarak pupa eklemesi de yapmanız gerekiyor.
Pupaları ekleyebilirsiniz, işçiler çıkınca yumurtaları büyütmeye yardım edecekler.Reis buna tüp yaptım, karanlık ortama koydum, direkt yumurtamı ekleyeyim yoksa biraz dursun mu?