Türü Nedir?

İso6606

Yumurta
Üye
Kraliçe buldum, Ankardayım. Evin bahçesinde buldum, Formica sangueina olduğunu düşünüyorum. Türü nedir? Bakımı hakkında nereden bilgi edinebilirim?
IMG_2469.jpegIMG_2469.jpegIMG_2468.jpegIMG_2469.jpeg554B518F-4AAC-477A-8D28-76500AE1839B.jpeg

Ekli dosyalar

• 43E91190-F9C7-4BAD-A9A0-B9A10DA57DA1.jpeg
    43E91190-F9C7-4BAD-A9A0-B9A10DA57DA1.jpeg
    32.6 KB · Görüntüleme: 2
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm

KingCat

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Çözüm

Cio

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Evet Formica sanguinea kraliçesi bulmuşsunuz. Kendisi parazitik bir türdür ve köle olan formicaların(Serviformica alt cinsi) kolonilerine girerek asıl kraliçeyi öldürür, sonra kendisi kraliçenin yerine geçer ve yumurtalarına bakım yapmaları için diğer formicaları köleleştirir. Bakımı zordur diyebiliriz çünkü kendisi koloni kuramaz. Bu türe bakmak için en başta ya bu alt cinsten bir koloninizi feda edeceksiniz ya da yine bu alt cinsten işçi pupası eklemesi yapacaksınız. Ayrıca koloninin devamlılığı için düzenli olarak pupa eklemesi de yapmanız gerekiyor.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Evet Formica sanguinea kraliçesi bulmuşsunuz. Kendisi parazitik bir türdür ve köle olan formicaların(Serviformica alt cinsi) kolonilerine girerek asıl kraliçeyi öldürür, sonra kendisi kraliçenin yerine geçer ve yumurtalarına bakım yapmaları için diğer formicaları köleleştirir. Bakımı zordur diyebiliriz çünkü kendisi koloni kuramaz. Bu türe bakmak için en başta ya bu alt cinsten bir koloninizi feda edeceksiniz ya da yine bu alt cinsten işçi pupası eklemesi yapacaksınız. Ayrıca koloninin devamlılığı için düzenli olarak pupa eklemesi de yapmanız gerekiyor.
Sizce bir formica kolonisi feda etmeye değer mi?

Enesersoy45

Gamergate
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Şunda onu düşünüyorum elinde 20-30 işçili seviformica altcinsinden koloni var. Bir koloni kaybediyosun ama bir kolonide kazanıyosun aklımı çekiyor.
Yalnızca tek bir koloni kaybetmiyorsunuz aslında. Gelişim süreci boyunca yeniden köleleştirecek bireylere ihtiyaç duyacaklarından birden fazla koloniden pupa ve larva eklemeniz gerekecek. Dolaylı yoldan birkaç koloninin sonunu getirebilir bu durum.
F. sanguinea işçi bireyleri, Zorunlu Köleyapıcı türlerdeki durumun aksine, kendi başlarına hayati işlevlerini devam ettirmek için gerekli olan her donanıma sahipler. Fakat ilginç şekilde tür, ilk işçiler çıktıktan sonra köle almaya devam ediyor. Opsiyonel Duolis'in güzel örneklerinden. Geçici Sosyal Parazitizm ile Zorunlu Duolis birleşmiş gibi adeta.
Ayrıca bu besleme durumu sadece koloni kaybedip koloni kazanma durumundan ibaret değil. Oldukça nadir ve ilginç bir sosyal davranışı gözlemleme/tecrübe etme fırsatı bu.
Sadece koloni kaybedip koloni kazanmıyorsunuz, bir daha denk gelememe ihtimalinizin olduğu bir deneyimi ilk elden gözlemliyorsunuz.

İso6606

Yumurta
Üye
Reis buna tüp yaptım, karanlık ortama koydum, direkt yumurtamı ekleyeyim yoksa biraz dursun mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cio

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Reis buna tüp yaptım, karanlık ortama koydum, direkt yumurtamı ekleyeyim yoksa biraz dursun mu?
Pupaları ekleyebilirsiniz, işçiler çıkınca yumurtaları büyütmeye yardım edecekler.