Konuştuğum insanlar şu an Carebara'ya kesin olarak bakıyor. Ben emin değilim. Duruma Onlorot gibi merakla bakıp araştırıyorum. Carebara Türkiye'de pek yaygın bir cins değil ve yalnızca bir türü kayda geçmiş. Onun için bu cinse pek hakim değilim. Türlerini de bilmiyorum Oertzeni hariç.@Pratensis sen ne olduğunu düşünüyorsun bu türün ? Şu an için
Bu türler ilk işçilerine kadar beslenmeye ihtiyaç duymaz inşallahEkli dosyayı görüntüle 4383
Bu da Firavun Karıncası olarak geçen Monomorium Pharaonis. Renk olarak alakası bile olmamasını geçtim boy olarak da alakası yok. Monomorium olabileceğine dair benim de şüphelerim var ama M. Pharaonis olmadığı kesin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Konuştuğum insanlar şu an Carebara'ya kesin olarak bakıyor. Ben emin değilim. Duruma Onlorot gibi merakla bakıp araştırıyorum. Carebara Türkiye'de pek yaygın bir cins değil ve yalnızca bir türü kayda geçmiş. Onun için bu cinse pek hakim değilim. Türlerini de bilmiyorum Oertzeni hariç.
İstersen ben sana dm den ulaşıp telefonumdan ışık altında çok yakından videosunu çektim belki yardımcı olur ?Ekli dosyayı görüntüle 4383
Bu da Firavun Karıncası olarak geçen Monomorium Pharaonis. Renk olarak alakası bile olmamasını geçtim boy olarak da alakası yok. Monomorium olabileceğine dair benim de şüphelerim var ama M. Pharaonis olmadığı kesin.
Konuştuğum insanlar şu an Carebara'ya kesin olarak bakıyor. Ben emin değilim. Duruma Onlorot gibi merakla bakıp araştırıyorum. Carebara Türkiye'de pek yaygın bir cins değil ve yalnızca bir türü kayda geçmiş. Onun için bu cinse pek hakim değilim. Türlerini de bilmiyorum Oertzeni hariç.
Videoyu da at da asıl işçi görseli alırsan oldukça iyi olur.İstersen ben sana dm den ulaşıp telefonumdan ışık altında çok yakından videosunu çektim belki yardımcı olur ?
Dm den yazdım size wp den geri dönüş yapabilirsinizVideoyu da at da asıl işçi görseli alırsan oldukça iyi olur.
Carebara ise eğer fully claustreller, yani işçiye kadar ihtiyaç yok.Bu türler ilk işçilerine kadar beslenmeye ihtiyaç duymaz inşallah
Zaten yumurta aldım bile bakalım ilk deneyimim olacak, zorlayacağını sanmıyorum Pheidole ve Tetramorium'lar gibi canlı yeme abandım mı çoşarlar diye düşünüyorum rahatça.Carebara ise eğer fully claustreller, yani işçiye kadar ihtiyaç yok.
Sanırım buldum. Carebara Oertzeni evet, 9-10 mm civarında olduğu için boydan uyuşmuyor. Fakat Carebara Oertzeni'nin bir alttürü olan Carebara Oertzeni Aeolia 5 mm civarında, sarı işçili, kafa yapısı, boyu, rengi uyuşan bir alttür. Bence aradığımız bu olabilir.
Bakın bu Carebara Oertzeni Aeolia:
Ekli dosyayı görüntüle 4394
Ölçünce tam olarak 5 mm civarında çıkıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 4395
Türkiye'de kayda geçen bir alttür.
Ne düşünüyorsunuz?
(tür monomorium)@Pratensis sen ne olduğunu düşünüyorsun bu türün ? Şu an için
Bence oldu bu iş ellerine sağlık 👌🏼 İyi hobiler
Bakımı hangi türe benzer bununla alakalı burda bulamadım yardımcı olursanız sevinirim ve teknik özellikleri hakkında bilgi verirseniz çok daha iyi olur 🤗
Monomorium tür değil, cins. Firavun karıncası dedin, firavun karıncası ile alakası olmadığını açıkladım dostum. O mesajı okuyabilirsin. Monomorium'un hangi türü olabileceğini de yazarsan değerlendirelim.(tür monomorium)
monomorium minimum deil
bence
adam cinsi kesinleştirdi hala monomorium diyosun(tür monomorium)
monomorium minimum deil
bence