Ş-şey Pratensis’in sorduğu arkadaşları genelde mirmekolog falan..carebara olamaz çünkü bu çok küçük bi tür sana carebara diyen arkadaşların hangi akılla dedi bilmiyorum.
bende temnothorax var (leptothorax ile kardeş sayılıyor) içileri turuncu
sendeki temnothorax olabilir eğer işçileri turuncuydu diyosan ama bu leptothorax yani resimdeki. anlayamıyorum
olabilir insanoğlu yanılamaz mı ? belkide kayda alınmamış bi türdür arkadaşın bulduğu . ama bana hala leptothorax gibi geliyoŞ-şey Pratensis’in sorduğu arkadaşları genelde mirmekolog falan..
Hocam kusura bakma da geçen gün Camponotus'a Formica diyordun, bugün işin eğitimini almış kimselerin verdiği cins tahminine kesinlik belirterek "olamaz" diyorsun. Sence de burada mantıksızlık yok mu? Bunu küçümsemek için söylemiyorum. Ama bazı konular var ki akıl yürütürsün, tahmin yaparsın bilgin eksikse de yorum yapabilirsin; bazı konular var ki bilgin eksikse bilginin olduğu yere kadar konuşursun. Anlatabilmişimdir diye umuyorum.carebara olamaz çünkü bu çok küçük bi tür
bende temnothorax var (leptothorax ile kardeş sayılıyor) içileri turuncu
sendeki temnothorax olabilir eğer işçileri turuncuydu diyosan ama bu leptothorax yani resimdeki. anlayamıyorum
haklısınHocam kusura bakma da geçen gün Camponotus'a Formica diyordun, bugün işin eğitimini almış kimselerin verdiği cins tahminine kesinlik belirterek "olamaz" diyorsun. Sence de burada mantıksızlık yok mu? Bunu küçümsemek için söylemiyorum. Ama bazı konular var ki akıl yürütürsün, tahmin yaparsın bilgin eksikse de yorum yapabilirsin; bazı konular var ki bilgin eksikse bilginin olduğu yere kadar konuşursun. Anlatabilmişimdir diye umuyorum.
aslında monomoriuma da benziyo thorax kısmı ve kafası. monomorium kaç mmBu arada sorduğum kişi Monomorium/Carebara ihtimallerini değerlendirdi. Eğer söylediğin gibi 5 mm ise Carebara olma ihtimali oldukça yüksek dedi. Yarın daha detaylı konuşmayı planlıyorum.
Bu ihtimal üstteki yorumlarda değerlendirilmişti hocam, boy uyuşmuyor. Türkiye’deki tek kayıtlı carebara türü de bu zaten, sıkıntılı kısım da o 😂.Sabahtan beri arıyorum sanırsam buldum sizde bir bakın el atın işçiler sarıya kayık turuncu ve çok küçükler
Carebara oertzeni - AntWiki
www.antwiki.org
Aynı burda olduğu gibi CAREBARA OERTZENİ bence
Monomorium minimum kraliçesi olduğunu düşünüyorumEkli dosyayı görüntüle 4165
Ekli dosyayı görüntüle 4166
Ekli dosyayı görüntüle 4167
Ekli dosyayı görüntüle 4168
Ekli dosyayı görüntüle 4169
Çok küçükler, türü nedir? İlk işçiye kadar beslenmeye ihtiyaçları var mı? Ne yerler? İyi hobiler.
İşçiler uyuşmuyor işçileri sarıya kayık turuncu ve işçilerin tüm bedenleri aynı renk diyebilirimMonomorium minimum kraliçesi olduğunu düşünüyorum
Burda işçi göremiyorum?İşçiler uyuşmuyor işçileri sarıya kayık turuncu ve işçilerin tüm bedenleri aynı renk diyebilirim
Türü Monomorium olduğuna kesin eminim. Hatta işçilerinden dolayı Firavun Karıncası olarak adlandırılmıştır.