Şahsen ben bu Tetramorium'un ferox kompleksinden olduğunu düşünmüyorum. Bu Tetramoriumu T. ferox kompleksinin üyesi yapacak spesifik bir özellik de göremiyorum. Bana göre sadece alışık olduğumuzdan farklı görünen bir Tetramorium türü.Tam üst açıdan görsel gelmesi oldukça iyi oldu. Petiole çok net görünüyor artık. Ferox komplexten tetramorium. Yani parazitik kraliçe.
Başka bir konuda yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz. Ayrıca Uçuş Kayıt konusuna kaydederseniz veri bulundurmuş oluruz.
Teşekkürler yeni fotoğraf için. Evet hocam üstteki arkadaşların da belirttiği gibi cinsi Tetramorium. İlk fotoğraflar biraz daha Oxyopomyrmex'i andırıyordu.Ekli dosyayı görüntüle 53156Ekli dosyayı görüntüle 53157Ekli dosyayı görüntüle 53158Ekli dosyayı görüntüle 53159Ekli dosyayı görüntüle 53160Ekli dosyayı görüntüle 53161Ekli dosyayı görüntüle 53162Ekli dosyayı görüntüle 53163
Cevaplar için teşekkürler. Umarım kesinleştirmek için yeterli olur.
@hasany @PRS.macro
Hocam çok uzatmak istemiyorum fikrinize katılıyorum lakinTeşekkürler yeni fotoğraf için. Evet hocam üstteki arkadaşların da belirttiği gibi cinsi Tetramorium. İlk fotoğraflar biraz daha Oxyopomyrmex'i andırıyordu.
Şahsen ben bu Tetramorium'un ferox kompleksinden olduğunu düşünmüyorum. Bu Tetramoriumu T. ferox kompleksinin üyesi yapacak spesifik bir özellik de göremiyorum. Bana göre sadece alışık olduğumuzdan farklı görünen bir Tetramorium türü.Tam üst açıdan görsel gelmesi oldukça iyi oldu. Petiole çok net görünüyor artık. Ferox komplexten tetramorium. Yani parazitik kraliçe.
Başka bir konuda yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz. Ayrıca Uçuş Kayıt konusuna kaydederseniz veri bulundurmuş oluruz.
Hocam bu güvenilir bir ayrım yöntemi değil bana göre. Çünkü hem Tetramorium hem de Oxyopomyrmex ülkemizde tek türden oluşan cinsler değiller. Ayrıca bir tür kompleksinin içerisinde bile spine derinliği değişiyor. Tetramorium'un spine'ı aynı kompleksteki bazı türlerde hiç belirgin değilken bazılarında oldukça bariz şekilde görülebiliyor. Bu tarz genellemeler yapmak yanlış öğretilerin oluşmasına neden olabilir.Forumda biraz gezindim spine belirli olunca oxyopomyrmex denmiş genelde bende ki kraliçenin de spine'ı baya belirgin gözüküyor bununla ilgili bir çıkarımınız var mı ?