Türü nedir?

Çözüm
Tam üst açıdan görsel gelmesi oldukça iyi oldu. Petiole çok net görünüyor artık. Ferox komplexten tetramorium. Yani parazitik kraliçe.
Başka bir konuda yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz. Ayrıca Uçuş Kayıt konusuna kaydederseniz veri bulundurmuş oluruz.
Şahsen ben bu Tetramorium'un ferox kompleksinden olduğunu düşünmüyorum. Bu Tetramoriumu T. ferox kompleksinin üyesi yapacak spesifik bir özellik de göremiyorum. Bana göre sadece alışık olduğumuzdan farklı görünen bir Tetramorium türü.

WradSX

Gamergate
Yardımsever
Üye
Temnothorax olabilir diye düşünüyorum hocam.

WradSX

Gamergate
Yardımsever
Üye
Hocam boyutu hakkında bir şey söyler misiniz?

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Temnothorax ya da Messor kesinlikle değil. Oxyopomyrmex ya da Tetramorium cinsi kraliçenin, görseller ayrım yapmak için fazla karanlık. Daha iyi ışık kullanarak, daha aydınlık çekin canlıyı.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Temnothorax ya da Messor kesinlikle değil. Oxyopomyrmex ya da Tetramorium cinsi kraliçenin, görseller ayrım yapmak için fazla karanlık. Daha iyi ışık kullanarak, daha aydınlık çekin canlıyı.
Tetramorium muhtemelen, ikinci görseldeki kafa şeklinden dolayı.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam thorax geniş oxyopomyrmex olabilir. Ama tetramorium olduğunu düşünüyorum.

Aşağı yukarı Solenopsis Fugax kraliçesiyle aynı ,boyut 6-9mm
Tetramorium cinsi ile boyutları ölçüşüyor.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Post petiole'si dışa doğru ve geniş. Kafası boynuz şeklinde (Şekli nasıl tanımlasam bilemedim.). Thoraxı geniş. Boyutu denilene göre 6 milimetreden büyük.

Yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü cinsinin oxyopomyrmex değil, tetramorium olduğunu düşünüyorum.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şu an Oxyopomyrmex fikrini destekliyorum. Tetramorium için kafası fazlasıyla geniş gibi. Oxyopomyrmex krueperi kraliçe tespit anahtarlarını incelediğimde mesosomanın kafadan 1.5 kat daha uzun olduğu söyleniyor. Bu şartı karşılıyor.
1748013725445.png1748014248705.png
"Postpetiole yandan bakıldığında düzenli şekilde yuvarlaktır."
1748014013879.png1748014103923.png

Türkiye'de bunun haricinde 2 tane daha Oxyopomyrmex türü var bu arada. Yine de yazıldığı gibi, ekstra fotoğraf görmek lazım. Thoraxın uç kısmı O. krueperi'ye göre sivri mesela.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar kraliçeyi ben buldum konu sahibi arkadaşımdan rica ettim açmasını, yardımcı olacak ise birkaç bilgi daha vereyim en yakın zamanda daha net ve detaylı fotoğraf eklenir.

Konya'da sabah saatlerinde bulundu.
Kraliçelerde çıkış pamuğunu kazma eğilimi olduğunu görüyorum 2 gündür çıkış pamuğunu kazıyor ve throax'ı küçük bu sebeplerden dolayı semi-claustral olduğunu düşünüyorum.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar kraliçeyi ben buldum konu sahibi arkadaşımdan rica ettim açmasını, yardımcı olacak ise birkaç bilgi daha vereyim en yakın zamanda daha net ve detaylı fotoğraf eklenir.

Kraliçelerde çıkış pamuğunu kazma eğilimi olduğunu görüyorum 2 gündür çıkış pamuğunu kazıyor ve throax'ı küçük bu sebeplerden dolayı semi-claustral olduğunu düşünüyorum.
Tüpün ve kraliçenin tam gözüktüğü, telefon ile tüpün paralel olduğu bir ya da birkaç fotoğraf atar mısın?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye

Hocam nerde buldunuz bende gelip bakabilirim belki hiç uçuşa denk gelmedim hâlâ.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kraliçenin boyunu ölçtüm, 5,5 milimetre.