Şahsen ben bu Tetramorium'un ferox kompleksinden olduğunu düşünmüyorum. Bu Tetramoriumu T. ferox kompleksinin üyesi yapacak spesifik bir özellik de göremiyorum. Bana göre sadece alışık olduğumuzdan farklı görünen bir Tetramorium türü.Tam üst açıdan görsel gelmesi oldukça iyi oldu. Petiole çok net görünüyor artık. Ferox komplexten tetramorium. Yani parazitik kraliçe.
Başka bir konuda yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz. Ayrıca Uçuş Kayıt konusuna kaydederseniz veri bulundurmuş oluruz.
Bence Messor.
Bence messor
Size katılabilirim hocam.Oxyopomyrmex cinsi kraliçe karınca olduğunu düşünüyorum.
Messor değil mandibula şekli uymuyorBence messor
Tetramorium muhtemelen, ikinci görseldeki kafa şeklinden dolayı.Temnothorax ya da Messor kesinlikle değil. Oxyopomyrmex ya da Tetramorium cinsi kraliçenin, görseller ayrım yapmak için fazla karanlık. Daha iyi ışık kullanarak, daha aydınlık çekin canlıyı.
Aşağı yukarı Solenopsis Fugax kraliçesiyle aynı ,boyut 6-9mmHocam boyutu hakkında bir şey söyler misiniz?
Hocam thorax geniş oxyopomyrmex olabilir. Ama tetramorium olduğunu düşünüyorum.Temnothorax ya da Messor kesinlikle değil. Oxyopomyrmex ya da Tetramorium cinsi kraliçenin, görseller ayrım yapmak için fazla karanlık. Daha iyi ışık kullanarak, daha aydınlık çekin canlıyı.
Tetramorium cinsi ile boyutları ölçüşüyor.Aşağı yukarı Solenopsis Fugax kraliçesiyle aynı ,boyut 6-9mm
Evde değilim eve dönünce bir daha atayımTemnothorax ya da Messor kesinlikle değil. Oxyopomyrmex ya da Tetramorium cinsi kraliçenin, görseller ayrım yapmak için fazla karanlık. Daha iyi ışık kullanarak, daha aydınlık çekin canlıyı.
Şu an Oxyopomyrmex fikrini destekliyorum. Tetramorium için kafası fazlasıyla geniş gibi. Oxyopomyrmex krueperi kraliçe tespit anahtarlarını incelediğimde mesosomanın kafadan 1.5 kat daha uzun olduğu söyleniyor. Bu şartı karşılıyor.Temnothorax ya da Messor kesinlikle değil. Oxyopomyrmex ya da Tetramorium cinsi kraliçenin, görseller ayrım yapmak için fazla karanlık. Daha iyi ışık kullanarak, daha aydınlık çekin canlıyı.
Tüpün ve kraliçenin tam gözüktüğü, telefon ile tüpün paralel olduğu bir ya da birkaç fotoğraf atar mısın?Arkadaşlar kraliçeyi ben buldum konu sahibi arkadaşımdan rica ettim açmasını, yardımcı olacak ise birkaç bilgi daha vereyim en yakın zamanda daha net ve detaylı fotoğraf eklenir.
Konya'da sabah saatlerinde bulundu.
Kraliçelerde çıkış pamuğunu kazma eğilimi olduğunu görüyorum 2 gündür çıkış pamuğunu kazıyor ve throax'ı küçük bu sebeplerden dolayı semi-claustral olduğunu düşünüyorum.
Hocam nerde buldunuz bende gelip bakabilirim belki hiç uçuşa denk gelmedim hâlâ.Arkadaşlar kraliçeyi ben buldum konu sahibi arkadaşımdan rica ettim açmasını, yardımcı olacak ise birkaç bilgi daha vereyim en yakın zamanda daha net ve detaylı fotoğraf eklenir.
Konya'da sabah saatlerinde bulundu.
Kraliçelerde çıkış pamuğunu kazma eğilimi olduğunu görüyorum 2 gündür çıkış pamuğunu kazıyor ve throax'ı küçük bu sebeplerden dolayı semi-claustral olduğunu düşünüyorum.