Hocam kurt örümceği olmama sebebi nedir acabaİlk görseldeki Thomisidae familyasından bir yengeç örümceği ikinci görseldeki ise Gnaphosidae familyasından bir yer örümceği.
ilk fotoğraftaki doğru fakat ikinci fotoğrafın erkek bir kurt örümceği olduğunu düşünüyorum. desenler kamerada gözükmemiş olabilir ama gnaphosidae familyasındaki türlere benzemediğini söyleyebilirim.İlk görseldeki Thomisidae familyasından bir yengeç örümceği ikinci görseldeki ise Gnaphosidae familyasından bir yer örümceği.
Hocam kurt örümceği olmama sebebi nedir acaba
Örü memelerinin(spinneret) yukarıdan bakıldığında bazen gözüken bazen gözükmeyen minik bir çıkıntı şeklinde değil belirgin büyük silindirler şeklinde olması, örümceğin renk ve desenleri.ikinci fotoğrafın erkek bir kurt örümceği olduğunu düşünüyorum. desenler kamerada gözükmemiş olabilir ama gnaphosidae familyasındaki türlere benzemediğini söyleyebilirim.
Anladım teşekkürler kedi bundan sonra daha dikkat ederim tespit yaparkenÖrü memelerinin(spinneret) yukarıdan bakıldığında bazen gözüken bazen gözükmeyen minik bir çıkıntı şeklinde değil belirgin büyük silindirler şeklinde olması, örümceğin renk ve desenleri.
Bence Nomisia veya Berlandina cinslerinden birine ait bir Gnaphosid.
Nomisia örnekleri:
Berlandina örnekleri:
Peki ikisinin arasındaki boşluk belirgin ve fark edilebilir mi olmalı görsellerdeki gibi silindirik oluşu attığınız görsellerde çok belirgin normaldede böylemiÖrü memelerinin(spinneret) yukarıdan bakıldığında bazen gözüken bazen gözükmeyen minik bir çıkıntı şeklinde değil belirgin büyük silindirler şeklinde olması, örümceğin renk ve desenleri.
Bence Nomisia veya Berlandina cinslerinden birine ait bir Gnaphosid.
Nomisia örnekleri:
Berlandina örnekleri:
Besleyebilirsiniz size kalmışDostlarım ikisi de teraryumda beslemek için uygun değil anladığım kadarıyla. Teşekkür ederim.
aslinda ikiside beslenir ama ag yapmayan orumcek icin cok etik olmaz onun disinda yengez orumcekleri asiri tatli ve komiklerDostlarım ikisi de teraryumda beslemek için uygun değil anladığım kadarıyla. Teşekkür ederim.
Spinneretler Gnaphosidae ailesinin genelinde belirgindir ve en büyük spinneret çiftleri anterior spinneretler olduğu, diğerleri daha küçük olduğu için dediğiniz gibi boşlukludur. İstisnaları da olabilir tabii.Peki ikisinin arasındaki boşluk belirgin ve fark edilebilir mi olmalı görsellerdeki gibi silindirik oluşu attığınız görsellerde çok belirgin normaldede böylemi
Rica ederim.😊Anladım teşekkürler kedi bundan sonra daha dikkat ederim tespit yaparken