Türü nedir? Beslenir mi?

alperen1337

Pupa
Üye
Merhabalar çalıştığım yerin bahçesinde denk geldim bu ikisine besleyebilir miyim teraryumda uyum sağlarlar mı?

IMG_5422.jpegIMG_5424.jpeg

hahsk

Nanitik
Üye
2. Görseldeki kurt örümceği ağ yapmazlar.
Hogna cinsine ait.
Lycosidae familyasına ait.
Kurt örümcekleri tünel kazarlar (bazı türler).

1. Görseldeki salticidae familyasına ait.
Menemerus semilimbatus cinsi olduğunu düşünüyorum.

Zıplayan örümcek olduğuna inanıyorum eğer zıplamıyor ise yengeç örümceğidir (Thomisidae familyası) yada koşan yengeç örümceği (Philodromidae familyası)

Son düzenleme:

0959kedi

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İlk görseldeki Thomisidae familyasından bir yengeç örümceği ikinci görseldeki ise Gnaphosidae familyasından bir yer örümceği.

Son düzenleme:

Hascharon

Yumurta
Üye
İlk görseldeki Thomisidae familyasından bir yengeç örümceği ikinci görseldeki ise Gnaphosidae familyasından bir yer örümceği.
ilk fotoğraftaki doğru fakat ikinci fotoğrafın erkek bir kurt örümceği olduğunu düşünüyorum. desenler kamerada gözükmemiş olabilir ama gnaphosidae familyasındaki türlere benzemediğini söyleyebilirim.

0959kedi

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam kurt örümceği olmama sebebi nedir acaba
ikinci fotoğrafın erkek bir kurt örümceği olduğunu düşünüyorum. desenler kamerada gözükmemiş olabilir ama gnaphosidae familyasındaki türlere benzemediğini söyleyebilirim.
Örü memelerinin(spinneret) yukarıdan bakıldığında bazen gözüken bazen gözükmeyen minik bir çıkıntı şeklinde değil belirgin büyük silindirler şeklinde olması, örümceğin renk ve desenleri.

Bence Nomisia veya Berlandina cinslerinden birine ait bir Gnaphosid.

Nomisia örnekleri:

Berlandina örnekleri:

hahsk

Nanitik
Üye
Örü memelerinin(spinneret) yukarıdan bakıldığında bazen gözüken bazen gözükmeyen minik bir çıkıntı şeklinde değil belirgin büyük silindirler şeklinde olması, örümceğin renk ve desenleri.

Nomisia örnekleri:

Berlandina örnekleri:
Anladım teşekkürler kedi bundan sonra daha dikkat ederim tespit yaparken

Nomisia örnekleri:

Berlandina örnekleri:
Peki ikisinin arasındaki boşluk belirgin ve fark edilebilir mi olmalı görsellerdeki gibi silindirik oluşu attığınız görsellerde çok belirgin normaldede böylemi

0959kedi

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki ikisinin arasındaki boşluk belirgin ve fark edilebilir mi olmalı görsellerdeki gibi silindirik oluşu attığınız görsellerde çok belirgin normaldede böylemi
Spinneretler Gnaphosidae ailesinin genelinde belirgindir ve en büyük spinneret çiftleri anterior spinneretler olduğu, diğerleri daha küçük olduğu için dediğiniz gibi boşlukludur. İstisnaları da olabilir tabii.
Anladım teşekkürler kedi bundan sonra daha dikkat ederim tespit yaparken
Rica ederim.😊