Tür Tespiti İçin Uygun Cihaz

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Tür tespiti yapmak istediğimde macro lens çok uzak mikroskop da çok yakın oluyor. Antwikideki gibi fotoğraflar elde etmek için hangi cihazı kullanıyorlar?

Mikrox

Larva
Üye
Antilleri'ndeki fotoğrafların çoğu akademik olarak kullanıldığı için genellikle Stereo Mikroskopla çekim yapılır. Diğer yandan makro lens vb. İle diretmen çekim yapılıyormu bilmiyorum ama Stereo Mikroskop ile akademide kullanılacak fotoğrafların çekildiğini biliyorum. Almak isterseniz ücretleri maalesef biraz fazla. Giriş seviyesi için ortalama 5 veya 10 bin lira arası bütçelerde bulunabilir diye tahmin ediyorum. Diğer yandan bazıları makro lens ile çekilebiliyor örneğin:
Buradaki görüntü "OLYMPUS OPTİK A.Ş.E-10" model bir kamera ile çekilmiş ve lisanslanmış.

Veya burada antwikinin kendi sayfasında lisans fotoğraflarını çektikleri Stereo Mikroskopların özelliklerini ve akademik fotoğrafların nasıl çekildiğini anlatan bir makale var. Bu yazı işinize yarayacaktır. İçersinde önerilen cihazlar ve mikroskoplar mevcut.

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Teşekkürler. Peki evde daha düşük bir bütçeyle nasıl tür tespitune elverişli fotoğraflar çekilebilir?

Mikrox

Larva
Üye
Teşekkürler. Peki evde daha düşük bir bütçeyle nasıl tür tespitune elverişli fotoğraflar çekilebilir?
Uygun bütçeyle makro lens olan kameralardan alabilirsiniz daha uyguna gelir. Fakat maalesef kamera hakkında pek bilgim yok. Daha bilgili arkadaşlarım yardımcı olursa daha doğru olur diye düşünüyorum. İyi hobiler...