Rehber konuları açıp biraz okumayı dener misiniz acaba?Sizin yaptığınız tespitlerin doğru olduğunu nerden biliyorsunuz?
neden yapalım?Benim yaptığım tür tespitini bence bilerek kötülüyorsunuz.
Kendi yorumunuzu öne çıkarmak için.neden yapalım?
Hocam yaptığın şey tespit değil ki. Bu görselden verilen türe sallamak denir. Hatanı anlatıyorum yine de kendini haklı görüyorsun.Benim yaptığım tür tespitini bence bilerek kötülüyorsunuz.
Temnothorax?Bak ben bunu yeni buldum cinsini türünü bilmiyorum belki sen yardımcı olursun bana tetramorium gibi geliyor ??
Ekli dosyayı görüntüle 22914
Ekli dosyayı görüntüle 22915
Ekli dosyayı görüntüle 22916
Ekli dosyayı görüntüle 22917
bize yardımcı ol çözemedik ne olduğunu
Türkiye de var mıymış o?Temnothorax?
Evet varmış.Türkiye de var mıymış o?
Tür tahmininin de bazı verilere dayanması gerekiyor. "Benziyor işte" demekle olmuyor. Tür tespit anahtarlarını kullanarak, canlıyı incelersiniz ve bazı türleri elersiniz. Kalan türler arasından da en yakın türü tahmin olarak söyleyebilirsiniz. Tür tespiti ise daha çok bu alanda uzman kişilerin yaptığı bir iş. Yani tahmin yapmak ile "sallamak" ya da "uydurmak" farklı şeyler. "Benziyor onun için" dediğiniz zaman bu uydurmak oluyor. Cins söyleyebilirsiniz ona kimse itiraz etmez ama hiçbir dayanak olmaksızın tür uydurmak lüzumsuz ve yanlış yönlendirici. Ayrıca hobiye yeni başladığınız halde yıllardır hobiyi yapan kişilerin söylediklerine de kulaklarınızı tıkayıp saçma savunmalar yapmanız yanlış.Evet varmış.
Sen tespit yaptığını gerçekten sanıyor musun ya? Samimi cevap verseneBu forumda tür tespiti yapmak yasak galiba.
Yasak değil ancak bilgin olmadığı halde hiç bir kanıta dayalı olmadan sadece sallamasyon bir tür sallamak tür tespiti veya tahmini olmuyor daha tür ile cinsi ayıramıyorsun dik başlılık etmeyi bırak.Bu forumda tür tespiti yapmak yasak galiba.
Evet yapabilirsin tamam. Kendi kendine yap sen tür tespitini.Evet bence tür tepiti yapabilirim.
çok garip, google lensten tür tahmini değil tür tespiti yapıyorsun ve yanlışını düzeltemeye çalışan onca insanla da hala inatlaşıyorsun. çok değişikEvet bence tür tepiti yapabilirim
Büyük ihtimal yaşı çok ufak.çok garip, google lensten tür tahmini değil tür tespiti yapıyorsun ve yanlışını düzeltemeye çalışan onca insanla da hala inatlaşıyorsun. çok değişik