Tetramorium ve Formica'nın outworldu hk.

apollon

Larva
Üye
Tetramorium ve Formica türlerini kaç işçiye ulaştığında outworld'e (çıkış alanına) geçirmeliyim?

Winnie

Media
Üye
Tetramorium ve Formica türlerini kaç işçiye ulaştığında outworld'e (çıkış alanına) geçirmeliyim?
Tetramorium'larda 30-50 işçiye ulaştıklarında küçük bir outworld'e, Formica'larda ise ilk nesil çıkınca küçük bir outworld'e geçirebilirsiniz.

apollon

Larva
Üye
Formicada 7 işçim var ilk nesil elimde 10x10 bi ow vad ona geçirimmi

Dnz_Arda

Larva
Üye
Formicada 7 işçim var ilk nesil elimde 10x10 bi ow vad ona geçirimmi
Ben, iki Formica kolonime de ilk işçiler çıktıktan sonra 5x5 cm'lik bir outworld bağladım. Nanitik olmalarına rağmen outworld'de geziniyorlardı; gerçekten çok aktifler. Beslemesi de rahat oluyor, kesinlikle takabilirsiniz.

omereymenc

Replete
Yardımsever
Üye
İşçi artması ile durumun alakası yok. İstediğiniz boyutta outworld kullanın. Dediğiniz durum formicarium için geçerli. 10x10 outworld uygun olur.

İgnis

Yumurta
Üye
Outworld’un boyu pek bir şey belirlemiyor çünkü zaten keşfe çıkan işçi kendine bir sınır belirleyecektir. Örneğin ben, 2 işçili Camponotus Sanctus kolonimde 20 litrelik bir saklama kabı kullanmıştım. Gözlemlediğim kadarıyla işçiler sadece ufak bir alanı gezip geri dönüyorlardı. İşçi sayısı arttıkça outworld’de duran ve gezen işçilerin sayısı da artıyor. Abartı olmayacak şekilde gönlünüzce kullanabilirsiniz. Ben, 2 işçili bir kolonide bile outworld kullanırım; bana göre bu şekilde bakım ve gözlem daha kolay oluyor. Tabii bunlar tamamen kendi tecrübelerim.