hocam nem 13, yağmurdan sonra bakacam nem çok azHava çok sıcak, bulma ihtimaliniz var, ama zor bir ihtimal, aramaya devam hocam.
hocam emin misiniz parazit vs olmazmı akşamlarıHocam gece 04.00 gibi parklara ışıkların altlarına bak. Her yer tetramorium. 2 haftada 50 tane görmüşümdür. Rüzgarsız bir gün belirleyip dediğim saatte 3 4 parkı aramaya çıksan bulmama ihtimalin yok. Tetramoriumların uçuşlarına hep gece denk geldim.
tamamdır hocam yarın sabaha alarm kurdum evin etrafında gezincem yakınımda park yokParazit tür mü diyorsun anlamadım . Akşamları kraliçe bulmak çok daha kolay. Tek sıkıntı köpekler. İlla gündüzleri uçuş yapan türlerde vardır ama gece çok daha fazla uçuş yapıyorlar. Işıkların altında illa denk gelirsin bu zamanlarda.
sağ olun hocam inşallah 1 tane olsun bulurumRast gelsin. Köpeklere dikkat et yeter. 😀
Bu sabah saat 6 da çık lamba altlarına bak yüzlerce bulursunArkadaşlar Honaz, Denizli'de yaşıyorum. Hava 38 derece, tetramorium istiyorum. Arasam bulur muyum, nerelere bakmalıyım?
4-6 arası arayacağımBu sabah saat 6 da çık lamba altlarına bak yüzlerce bulursun
hocam nem 13 sabah denizlide akşam aramak en iyisiAslında gece daha fazla uçuş olmaz, uçuş; sıcaklık nem rüzgar gibi durumlara göre fazla yada az olur. Gece yuva bulamayan kraliçeler, yeni çiftleşmiş kraliçeler, ışığa gelir.
Bulabildin mi hiç?4-6 arası arayacağım
hocam nem 13 sabah denizlide akşam aramak en iyisi
Bulabildin mi hiç?
hocalarım söylediğiniz 2 saatlerdede bi 20 dakka aradım park, ışık etrafı bulamadımGeçen gün açtığım entrye bak bir istersen hava koşulları vs aynı yere dün gece tekrardan gittim yine onlarca kanatlı vardı 1 tane kanatsız aldım eve çıktım az önce baktım 24 saat olmadan yumurtlamış.
Ek olarak ışık kaynağının yanında kaldırımda bulmuştum oralara bakabilirsin.
Şans işi biraz da işte ben tam dışarıya aramaya çıkarken evin altında direkt sitenin içerisinde kapının önünde kaldırımda buldum dediğim gibi şans işi.hocalarım söylediğiniz 2 saatlerdede bi 20 dakka aradım park, ışık etrafı bulamadım![]()
yağmur beklicem hocam yapacak bişiy yokŞans işi biraz da işte ben tam dışarıya aramaya çıkarken evin altında direkt sitenin içerisinde kapının önünde kaldırımda buldum dediğim gibi şans işi.
Sıcaklıkla beraber nem yağmur vs çok etken var o yüzden 10 denemede bulanlar da olur rastgele ilkinde bulanlar da ama genellikle kaldırım aralarına kenarlarına varsa (bulduğum) ışık yanındaki kaldırımlara
bakabilirsiniz yüksek ihtimalle bulursunuz kolay gelsin şimdiden.
Ağa sabah altında bulmama şansı yok ya daha erken çık gece 4 deyağmur beklicem hocam yapacak bişiy yok
Öncelik olarak bu saatle çok alakalı değil. Nemin %20 olduğu ,rüzgârın az olduğu,sıcaklığın 20° üstü olduğu her an bulabilir. Bazı spesifik cinsler gece uçuyor,onlar da değişkenlik gösterebiliyor.Hocam gece 04.00 gibi parklara ışıkların altlarına bak. Her yer tetramorium. 2 haftada 50 tane görmüşümdür. Rüzgarsız bir gün belirleyip dediğim saatte 3 4 parkı aramaya çıksan bulmama ihtimalin yok. Tetramoriumların uçuşlarına hep gece denk geldim.