Öncelikle herkese merhaba. Normalde günlük açmayı geçen sene çok düşünmüştüm fakat düzenli şeyleri sürdürebilme yeteneğim pek yok
. Bölünmeler olsun istemediğim için ertelemiştim. Liometopum microcephalum kraliçelerinin bazılarında gelişim görmemle, günlük açma işini daha fazla ertelememeye karar verdim. Tür hakkında aman aman bilgi yok. Hep beraber öğrenmeye çalışırız. Benim göremediklerimi sizler görürsünüz, sorarsınız. İlerleyen zamanlarda farklı cinsteki/türdeki kolonileri/kraliçeleri de paylaşabilirim; bu konudaki görüşlerinizi de belirtebilirsiniz.
Ben bu zamana kadar tutmuş olduğum gelişmeleri aktarmakla başlayayım.

Altta fotoğraflarını paylaştığım kraliçe, ilk uçuşun 4. kraliçesi. "Kapta kanatsız" yazan.
Ekstra olarak, tüp eksikliği sebebiyle bazı kraliçeler tüpte değil. Bu kraliçe de onlardan biriydi. Nem için 3 günde bir açtım. Aşırı stresli bir tür olduğunu düşünmüyorum.
Transfer öncesi:

Transfer sonrası:

(Lens almayı düşünüyorum, önerilerinizi DM yoluyla iletebilirsiniz.)
Benim çıkarımım, tüm cinslerde olan, genetik olarak tüm kraliçelerin aynı olmaması yüzünden kraliçelerin bazılarının verimsiz olması tezinin, bu türde çok daha sık gerçekleşmesi fakat tıpatıp aynı ortamda tutulmadıkları için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu sebeple henüz erken ama işçi aşamasına maksimum 4 kraliçenin gelebileceğini düşünüyorum.
Şimdilik bu kadar. Yakın zamanda, ilk uçuşun 1. kraliçesi (kanatlı, "pembe cover" yazan) kraliçenin de işçileri çıkar. Onları da eklerim.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Ben bu zamana kadar tutmuş olduğum gelişmeleri aktarmakla başlayayım.

Altta fotoğraflarını paylaştığım kraliçe, ilk uçuşun 4. kraliçesi. "Kapta kanatsız" yazan.
Ekstra olarak, tüp eksikliği sebebiyle bazı kraliçeler tüpte değil. Bu kraliçe de onlardan biriydi. Nem için 3 günde bir açtım. Aşırı stresli bir tür olduğunu düşünmüyorum.
Transfer öncesi:

Transfer sonrası:

(Lens almayı düşünüyorum, önerilerinizi DM yoluyla iletebilirsiniz.)
Benim çıkarımım, tüm cinslerde olan, genetik olarak tüm kraliçelerin aynı olmaması yüzünden kraliçelerin bazılarının verimsiz olması tezinin, bu türde çok daha sık gerçekleşmesi fakat tıpatıp aynı ortamda tutulmadıkları için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu sebeple henüz erken ama işçi aşamasına maksimum 4 kraliçenin gelebileceğini düşünüyorum.
Şimdilik bu kadar. Yakın zamanda, ilk uçuşun 1. kraliçesi (kanatlı, "pembe cover" yazan) kraliçenin de işçileri çıkar. Onları da eklerim.
Yorumlarınızı bekliyorum.