Sizce Hangi Koloniyi Koymalıyım?

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Koloniler kaç işçili

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Test tüpünden başka bir yere transfer etmeniz sadece gelişimlerini yavaşlatıcak ayrıca ayrıca lasiusları transfer etmeyin lasiuslar tetramoriumlardan çok daha pis vede lasiuslar nemi çok severler burada rahat edemeyebilirler

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Hocam test tüpünü değiştirilende aynı sitrese giriyorlar bir sıkıntı olacağını sanmıyorum

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Bakın, ikisi de nemi çok seven türler. Ytonga bu nemi sağlamak başlı başına dert olacak. Bunu geçtim bulundukları ortamı çok pis kullanan türler bunlar. Mite riski çok yüksek olacak. Bunu da geçtim 15 işçi oldukları için kendilerini güvende hissetmeyecekler, dev gibi formicarium. Belki kraliçe yumurtlamayı kesecek. Ayrıca ytongta yaşayacakları için temiz su içebilmeleri için suluğa ihtiyacı olacak. Azıcık bu hayvanların doğada nasıl geliştiğini inceleyin. Koloni büyüdükçe yuva büyüyor değil mi? Aralarında doğru orantı var. Aşağıya bir fotoğraf bırakıyorum. Siz düşünün bakalım, 30 işçili Lasius ve 12*8 formicarium.

E00A03AB-DA1F-4A39-8D3D-2473E2E45BEF.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Pratensis ve benim de düşüncem geniş alanların hiçbir zaman zararı yoktur. Zaten outworld var, neden suluk koymasın ki?

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Nem konusunda, koloni büyüdüğünde de aynı şekilde nemlendirme yapacak. Bir sıkıntı olmaz.

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Tamam transfer edin ve günlük açın bakalım nasıl gidecek kafanızın dikine gitmeye devam edin güzel tecrübeler edinirsiniz

RüzgarDeveci07

Yumurta
Üye
Evet kafamın dikine gidiyorum ve bu sizi ilgilendirmez yazınızda bunu belirtmenize gerek yok + olarak doğru yanı olduğunu sürece burda herkes iştediği bilgiyi paylaşıp savunabilir ve bu da sizi ilgilendirmez(bunları son mesajına yazdım diğerleri bilgi tartışmasıydı)

Son düzenleme:

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba, öncelikle büyük harflerle mesajlaşmayı kesin. Mesajlarınızı düzeltmekle uğraşıyorum tek tek. Konuya gelirsek koloniden fazlasıyla büyük olacak bir yaşam alanının gereksiz olacağını düşünüyorum. Bir işlevi yok çünkü. Formicariumun bir kısmını outworld gibi kullanabilirler, çöplerini formicariumun içine stoklayabilirler. Bunlar da sorunlar yaratabilir. Koloni boyutu ile çok alakasız bir yaşam alanı seçilmemesini öneririm şahsen.

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Bu konularda mantıklı düşünmeniz gerekiyor doğada nasıl ise taklit etmeye çalışmanız gerekiyor madem büyük alanların bir zararı yok düşüncesindeyseniz test tüpü almanıza ne gerek var değilmi yapın bi 4+1 formicaryum geniş geniş yaşasınlar rahat rahat ferah olur sıkıldıkça gezerler

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Şimdi bir kere benim düşüncelerimi kimse pazarlamasın "o da öyle düşünüyor" şeklinde. Etiket gelirse gelip anlatırım.

Konuya gelirsem büyük alanların hiçbir zararı olmadığını düşünmüyorum. Daha önce ifade ettiğim şey, işçileri olan bir koloni için "büyük alan stres yaratır" düşüncesi idi. Bu görüşe katılmıyorum. İşçileri olmayan bir kraliçe için haklılık payı olabilir, dar alanları tercih ediyorlar. Fakat işçiler çıktıktan sonra koloni geniş bir alana da transfer olsa sorun yaratacağını düşünmüyorum stres açısından.

Koloni büyüklüğüyle orantısız büyük alan kullanmanın gerekli olduğunu da düşünmüyorum. Bu üstte arkadaşların da saydığı sıkıntıların yanında, outworldü bulmalarını ve besinlere ulaşmalarını da zorlaştırır ki zaten 15 işçili bir koloninin var olan işçileri nanitiktir. Gidip de o kadar dolanıp besin aramazlar. Zaten büyük alan büyük uğraş demektir. Havalandırması, nemlendirmesi daha zor olur. Kalkıp da nanitik işçili küçücük bir koloni için ne lüzum?

Ayrıca ytong formicariumları da gereksiz buluyorum. Tüpe alan eklenerek ve alanlar çoğaltılarak devam edilebilir. Transfer bana hiçbir zaman mantıklı gelmedi bu kadar basit bir yöntem varken.