Şimdi bir kere benim düşüncelerimi kimse pazarlamasın "o da öyle düşünüyor" şeklinde. Etiket gelirse gelip anlatırım.
Konuya gelirsem büyük alanların hiçbir zararı olmadığını düşünmüyorum. Daha önce ifade ettiğim şey, işçileri olan bir koloni için "büyük alan stres yaratır" düşüncesi idi. Bu görüşe katılmıyorum. İşçileri olmayan bir kraliçe için haklılık payı olabilir, dar alanları tercih ediyorlar. Fakat işçiler çıktıktan sonra koloni geniş bir alana da transfer olsa sorun yaratacağını düşünmüyorum stres açısından.
Koloni büyüklüğüyle orantısız büyük alan kullanmanın gerekli olduğunu da düşünmüyorum. Bu üstte arkadaşların da saydığı sıkıntıların yanında, outworldü bulmalarını ve besinlere ulaşmalarını da zorlaştırır ki zaten 15 işçili bir koloninin var olan işçileri nanitiktir. Gidip de o kadar dolanıp besin aramazlar. Zaten büyük alan büyük uğraş demektir. Havalandırması, nemlendirmesi daha zor olur. Kalkıp da nanitik işçili küçücük bir koloni için ne lüzum?
Ayrıca ytong formicariumları da gereksiz buluyorum. Tüpe alan eklenerek ve alanlar çoğaltılarak devam edilebilir. Transfer bana hiçbir zaman mantıklı gelmedi bu kadar basit bir yöntem varken.