Bu tarzda yurtdışı türlerin bakımı hem çok zor hem de Türkiye'ye getirmesi aşırı zor maalesef ki. Türkiye de bunun gibi metalik bir tür bilmiyor olsam da Camponotus kiesenwetteri komplexinden türlerin rengi hoşunuza gidebilir. Ayrıca Formica fusca karıncaları da parlak renkte oluyorlar.Merhabalar, yakın zamanda bu türü gördüm ve resmen türe aşık oldum. Türkiyede satan bir yer şahsi olarak göremedim acaba nereden bulabilirim yada Türkiyede bulunması daha kolay olan böyle metalik renkli karıncalar var mı?
Bu tür, Formica yuvalarının diplerinde koloniler kurup onların bir nevi çöpçülüğünü yapıyor ama boyutları çok küçük ve renkleri de sıradan diye biliyorum.Türkiye'de kaydı yok,ülkeye sokmakta yasak ama formicoxenus diye bı cins buldum, Türkiye'de kaydı varmış. Nasıl bulacağın hakkında bir fikrim yok.
Formica rufibarbislerin de abdomeninde metalik desenler var o da hoşunuza gidebilir.Merhabalar, yakın zamanda bu türü gördüm ve resmen türe aşık oldum. Türkiyede satan bir yer şahsi olarak göremedim acaba nereden bulabilirim yada Türkiyede bulunması daha kolay olan böyle metalik renkli karıncalar var mı?