Rhytidoponera Metallica

winfub

Yumurta
Üye
Merhabalar, yakın zamanda bu türü gördüm ve resmen türe aşık oldum. Türkiyede satan bir yer şahsi olarak göremedim acaba nereden bulabilirim yada Türkiyede bulunması daha kolay olan böyle metalik renkli karıncalar var mı?

Ekli dosyalar

• görsel_2026-05-31_031604741.png
    görsel_2026-05-31_031604741.png
    128.3 KB · Görüntüleme: 18

eyup710

Minör
Üye
Türkiye'de kaydı yok,ülkeye sokmakta yasak ama formicoxenus diye bı cins buldum, Türkiye'de kaydı varmış. Nasıl bulacağın hakkında bir fikrim yok.

Ekli dosyalar

• formicoxenus_nitidulus_txwe.jpg
    formicoxenus_nitidulus_txwe.jpg
    75.4 KB · Görüntüleme: 9

Cihan__

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Merhabalar, yakın zamanda bu türü gördüm ve resmen türe aşık oldum. Türkiyede satan bir yer şahsi olarak göremedim acaba nereden bulabilirim yada Türkiyede bulunması daha kolay olan böyle metalik renkli karıncalar var mı?
Bu tarzda yurtdışı türlerin bakımı hem çok zor hem de Türkiye'ye getirmesi aşırı zor maalesef ki. Türkiye de bunun gibi metalik bir tür bilmiyor olsam da Camponotus kiesenwetteri komplexinden türlerin rengi hoşunuza gidebilir. Ayrıca Formica fusca karıncaları da parlak renkte oluyorlar.
Türkiye'de kaydı yok,ülkeye sokmakta yasak ama formicoxenus diye bı cins buldum, Türkiye'de kaydı varmış. Nasıl bulacağın hakkında bir fikrim yok.
Bu tür, Formica yuvalarının diplerinde koloniler kurup onların bir nevi çöpçülüğünü yapıyor ama boyutları çok küçük ve renkleri de sıradan diye biliyorum.

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Formica rufibarbislerin de abdomeninde metalik desenler var o da hoşunuza gidebilir.